Bir kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'ne TIR alırken 1 buçuk milyon lira dolandırıldığını ihbar etmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

Çalışmalar sonucu, bazı kişilerin "sazan sarmalı" yöntemiyle, araç alım satım yapan sitelerdeki ilanları kopyalayıp, kendi ilanıymış gibi daha ucuza ilana koyduğu, kendilerine ulaşanlara verdikleri hesap numaralarına çeşitli bahanelerle para gönderterek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Ekipler tarafından kimlikleri tespit edilen 6 şüpheli Tunceli, Batman ve Mersin’de düzenlenen operasyonlarda yakalayarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise çok sayıda altın, döviz, sim kart, banka hesap kartları ve cep telefonları ele geçirildi.

Şüphelilerin, mağdurlarla Suriye uyruklu kişiler adına alınmış sim kartlar üzerinden iletişime geçtiği, 437 kişiyi, 100 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanırken, diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.