Elisha Robinson, Jodie Colvin ve adı açıklanmayan 17 yaşındaki bir çocuk, öğrenme güçlüğü çeken bir kadına altı saat boyunca cam yemeye ve kaka yapmaya zorlandıkları bir çile yaşattıktan sonra mahkum edildi
Mahkeme, kadın çiftinin kokainle kafayı bulduklarını ve birbirlerine sohbet mesajları göndererek birbirlerini mağdura saldırmaya teşvik ettiklerini duydu. Daha sonra aşağılayıcı eylemleri cep telefonlarına kaydetmişler.

Daha sonra yapılan internet aramaları, kadını öldürmenin ve cesetten kurtulmanın yollarını aradıklarını göstermiştir. Üç fail arasındaki mesajlaşmalarda "dişlerini dökmekten" ve "sandalyeye bağlayıp dövmekten" bahsediliyordu.

Yargıç Andrew Shaw, Robinson ve Colvin'in saldırılarından dolayı pişmanlık duyduklarını ancak suçu kabul etmekten başka bir hafifletici sebep olmadığını söyledi. Olayı "şimdiye kadar karşılaştığım en ciddi ve tatsız olaylardan biri" ve "korkunç, dehşet verici ve dehşet verici bir saldırı" olarak nitelendirdi.

Mağdur yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir insanın başka bir insana bana davrandığı gibi davranmasını aklım gerçekten almıyor. Ve bu neden benim başıma geldi? Her şeyi yeniden yaşamaya devam ettiğim için zar zor uyuyabiliyorum ve uyuduğumda da tekrarlayan kabuslar yüzünden dehşet içinde uyanıyorum.Saldırının zincirleme etkisi ve kendimde ve ailemde yarattığı hasar sonsuza kadar sürecek. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"

Robinson ve Colvin'in cezalarının en az üçte ikisini parmaklıklar ardında çekeceklerini söyleyen Yargıç Shaw, daha sonra yakınlarda yaşayan ve kaçtıktan sonra kurbanla ilgilenen bir çiftin davranışlarını övdü. Genç çocuk, sahte hapis ve kasten yaralama suçlarını kabul etti. Ayrıca penetrasyon yoluyla saldırı ve bir kişinin rızası olmadan cinsel faaliyette bulunmasına neden olmaktan da suçlu bulundu.

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

Soruşturmayı yürüten Norfolk Polisi'nden Dedektif Çavuş Tom Cole duruşma sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu birkaç saat süren korkunç, hesaplanmış ve vahşi bir saldırıydı.Üç sanık onu son derece travmatik bir olaya maruz bıraktı ve hiçbirimiz bu deneyimin onun için ne kadar korkunç olduğunu hayal edemeyiz. Kendisine ne yaptıklarını bize anlatma cesaretini gösterdiği için ona teşekkür etmek istiyorum. Umarım bu ceza bir kapanış ve adalet sağlar"

Editör: Duha Sena Oskay