Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık...

24 Şubat günü Başak burcunun 5. derecesinde başrolünde Satürn ve Merkür olacak bir dolunay meydana gelecek.

Dolunayın bireysel ve dünya üzerinde ne gibi etkileri olabilir? Ünlü astrolog Dinçer Güner, 12 burç için uzun uzun yorumladı:

Mart’ın başına kadar başak dolunayının temsil ettiği anahtar kelimeler hayatımızda önemli rol oynayacaktır.

Bunlar ise; düzenlemek, toparlamak, hazırlık yapmak, temizlemek, detaylandırmak, el oyalayan işler, çok çalışmak, hizmet vermek, sağlıkla ilgili konular, beslenmek, detoks, kolay beğenmeme ve hata arama, mükemmele ulaşma gayreti, kontrol etmek, analiz etmek, vesvese ne endişeler demektir. 

Başak burcunda meydana gelen dolunay, genellikle detaylara dikkat etme, düzenleme ve temizlik yapma isteğimizi arttırabilir. Bu dönemde hayatlarımızın çeşitli yönlerinde düzenlemeye ve iyileştirmeye yönelik bir ihtiyaç hissedebiliriz. 

Unutkanlık yaşayanlar, dikkat: İnme geçirmiş olabilirsiniz Unutkanlık yaşayanlar, dikkat: İnme geçirmiş olabilirsiniz

Başak, pratiklik, analiz yeteneği ve mükemmeliyetçiliği temsil ettiği için, bu dolunay altında, işlerimizi daha verimli hale getirmek, sağlığımıza dikkat etmek ve günlük rutinlerimizi iyileştirmek harekete geçebiliriz. Bu süreçte genellikle daha eleştirel ve analitik olabiliriz. 

Kendimizi ve çevremizdeki insanları daha fazla eleştirebilir, her şeyin daha iyi nasıl yapılabileceğini düşünebiliriz. Ancak, bu eleştirel tutum, bazen kendimizi ve başkalarını gereğinden fazla yargılamaya yol açabilir ve ilişkilerimize zarar verebiliriz, dikkatli olmakta fayda var. 

Dolunay ile sağlık ve beslenme konularına odaklanabiliriz. Bu dönemde, daha sağlıklı beslenmek, diyet yapmak, detoks yapmak veya spora başlamak içinde iyi bir dönem olabilir.

Evimizi, çalışma alanımızı temizlemek ve düzenlemek, aynı zamanda zihinsel ve duygusal olarak da temizlik yapabiliriz. Sadece bedenen değil her anlamda bir detoks yapabiliriz.

Editör: Duha Sena Oskay