Independent Türkçe'nin aktardığına göre, ABD'nin Las Vegas şehrindeki Clark Lisesi'nde öğrenim gören otizmli Yahudi bir öğrencinin sırtına gamalı haç kazındı.

Okuldan dönen 17 yaşındaki otizmli çocuklarının sırtına kazınmış bir gamalı haç gören Yahudi aile okula dava açtı.

Yahudi halkının medeni ve insani haklarını savunmak için çalışan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan The Lawfare Project tarafından perşembe günü duyurulan dava dilekçesine göre, ismi gizli tutulan öğrenci konuşamıyor.

Mahkeme kayıtlarında, saldırının gerçekleştiği zaman da dahil olmak üzere tüm gün bir yardımcının yanında olması gerektiği belirtiliirken, yapılan basın bildirisinde saldırının faillerinin hâlâ yakalanamadığı aktarıldı.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

The Lawfare Project'in dava direktörü Ziporah Reich, "Savunmasız bir Yahudi öğrenciye karşı yapılan bu korkunç eylem, toplumumuzda varlığını sürdüren köklü antisemitizm sorununu bariz biçimde hatırlatıyor" dedi.

Otizmli çocuğun federal ve eyalet yönetmelikleri uyarınca hakkı olan özel eğitim desteğini almadığını iddia eden aile,  uygun bir eğitim programı belirlenene kadar öğrencinin evde eğitim almaya devam etmesini istedi.

Aile ayrıca okul bölgesinin, avukat ve bilirkişi ücretleriyle birlikte öğrencinin evde eğitimiyle ilgili masrafları kendilerine geri ödemesini talep etti.