ABD, F-22 ve F-35'lerde kullanılan titanyumu temin etmek için yeni çözüm arayışlarına girmek zorunda kaldı.

Akşam'ın aktardığına göre, ABD, savunma sanayiinde kullanılan titanyum malzemesi ile ilgili iki kritik karar alarak, Rusya bağlantılı bazı kişi ve kuruluşlara yaptırımlar uyguladı. Bunlar arasında, Rusya'da, bulunan dünyanın en büyük titanyum kaynağı projesini yürüten Rusya merkezli bir metal ve madencilik şirketi yer alıyor.

Savunma Sanayii Üssü Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Dr. Laura Taylor-Kale, "Yerli titanyum üretimi, Savunma Bakanlığı'nın endüstriyel temel programları için en önemli önceliktir" dedi.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ruslara ve Rus ürünlerine uygulanan tüm yaptırımlara rağmen ABD ve NATO müttefiklerinin Rusya'dan titanyum ithal etmeye devam ettiği biliniyor. Avrupa'daki NATO müttefiklerine gelince, hepsi Rusya'dan titanyum da dahil olmak "kritik" veya "stratejik" hammadde satın almaya devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri, gelişen havacılık, savunma ve sanayi sektörleri nedeniyle titanyum cevherinin en büyük tüketicisi olarak yer alırken, metalin, Lockheed Martin F-22 Raptor ve Lockheed Martin F-35 Lightning II gibi birkaç önemli uçakta da kullanıldığı söyleniyor.