Dünya

ABD'den Google'a dev ceza!

ABD eyaletleri ve tüketiciler arasındaki antitröst anlaşması kapsamında, Google, Play Store'da bazı değişiklikler yapacak ve 700 milyon dolar ödeyecek.

Google, ABD eyaletleri ve tüketiciler arasındaki antitröst davası tamamlandı.

ABD'nin San Francisco şehrinde düzenlenen davada Google, mahkemenin sunduğu anlaşmayı kabul ederek, uzlaşma fonuna ve eyaletlere toplamda 700 milyon dolar ödemesini ve Play Store'da daha fazla rekabet sağlayacak değişiklikler yapmasını gerektiren anlaşmayı onayladı. 

Google'ın yapacağı ödemenin 630 milyon doları, oluşturulan uzlaşma fonuna aktarılırken, kalan miktarın 69 milyon doları ise eyalete ödenecek. Son 1 milyon dolar ise dava masraflarına karşılık olarak alınacak. Anlaşma sonucunda, uygun olan tüketiciler en az 2 dolarlık ödeme alacağı kararlaştıran davada, kişilerin 16 Ağustos 2016 ve 30 Eylül 2023 tarihleri arasında yaptıkları işlemlere göre alacakları miktar değişecek.

Ayrıca, Android cihazlarda daha fazla mağazanın ve uygulama dağıtım sisteminin kullanılmasına da izin verecek olan Google,  anlaşma kapsamında başka mağazaların hizmet vermesine engel olmayacak, üreticilerle öncelik anlaşması yapmayacak. Kullanıcılara farklı ödeme seçenekleri sağlayabilecek olan uygulamalar, mağaza dışından da doğrudan indirilebilecek.