ABD, İsrail'e Gazze saldırıları için yeni tavsiyeler verdi.

Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor

ABD'li yetkililer Gazze Şeridi'ndeki sivil ölümleri azaltmak için İsrail'e atılacak adımları anlatarak, hava saldırılarında "daha küçük bomba kullanma" tavsiyesinde bulundu.

Sputnik'in aktardığına göre, sivil katliamlarının azaltılmasını öngören ABD'li yetkililer İsrail'e yeni taktik verdi. Üst düzey bir ABD'li yetkili İsrail'e gönderilen bombaların daha küçük olması için çalıştıklarını söyledi. Bunları İsrail'e ulaştırabilirlerse sivil katliamını azaltabilecekleri iddia edildi.

Geçtiğimiz gün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Tel Aviv ziyareti sırasında sivil ölümlerinin azaltılmasında somut adımların atılması gerektiği yönünde bilgi verdiği iddia edildi. Haberde, Blinken'in İsrail'in Hamas'ı bitirmek için ABD'nin tavsiyelerini yerine getirebileceğini söylediği yazıldı.

ABD'li yetkililer İsrail'e Hamas'ı bitirmek için şu taktikleri verdi:

"Hamas liderlerini hedef alma yöntemlerini geliştirmek, saldırıdan önce daha fazla istihbarat sağlanmalı ve tünelleri çökertmek için daha küçük bombalar kullanılmalı, sivil nüfusu ayırmak için de kara harekatı kullanılmalı."