Dünya

ABD'li analistten Türkiye yorumu: Müslümanların fiili lideri

Eski Fox News sunucusu Tucker Carlson ile canlı yayında konuşan ABD'li askeri analist Douglas Macgregor, Türkiye'nin, "Türkler, Sünni Müslümanlardır. Onlar Sünni Müslümanların fiili liderleridir. Bölgenin en büyük silahlı kuvvetlerine sahipler. İsrail'e çok yakınlar" dedi.

Eski Fox News sunucusu Tucker Carlson ile canlı yayında konuşan Douglas Macgregor çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor, İsrail'in Gazze'yi bombalayarak "savaş suçu" işlediğini belirtti.

Macgregor, "ABD Özel Kuvvetleri ve İsrail Özel Kuvvetleri, rehineleri kurtarmak, keşif yapmak ve bir etki yaratmak için Gazze'ye girdi ama ağır kayıplar verdiler. Ve Rusya bu işe giriştiğinde, bu sadece yerel bir çatışmadan, belki de bölgesel bir savaştan çok daha fazlası haline gelecektir. Bunu iyice düşünmedik. Bunu yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Macgregor, "Amerikalıların anlaması gereken en önemli şey; İran'a Hizbullah temelinde saldırırsak, İsrail Gazze'yi işgal ederse Rusya'yla çatışmaya gireriz. Rusya sessizce oturup İran'ın ABD'nin bölgedeki hava ve deniz gücü tarafından yok edilmesini izlemeyecek" dedi.

Türkiye ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Macgregor, "Türklerin dışarıda kalabileceğinden oldukça şüpheliyim. Türkler, Sünni Müslümanlardır. Onlar Sünni Müslümanların fiili liderleridir. Bölgenin en büyük silahlı kuvvetlerine sahipler. İsrail'e çok yakınlar" diye konuştu.

"KIYAMETE GİDEN ÇOK TEHLİKELİ BİR YOLDAYIZ"

Macgregor, "Bu yolda ilerlersek İsrail'e ne yapacağız? Ve öyle görünüyor ki, daha çok Dışişleri Bakanı Blinken'ı dinliyoruz. O, müzakereye ve ara buluculuğa yer olmadığını söyleyen, giderek daha çok başkomutanımıza benzeyen biri. Hamas'ın yok edilmesi gerekiyor. Gazze'ye girmeliyiz. Eğer öyleyse, sanırım kıyamete giden çok tehlikeli bir yoldayız" dedi.