Ekonomi

ABD'li bankacılık devine ayrımcılık cezası

ABD'de bankacılık sektöründe tüketici haklarından sorumlu bağımsız bir kuruluş olan Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB), New York merkezli Citibank'a ceza kesti.

ABD'de finans sektöründe tüketici haklarını koruyan CFPB, New York merkezli Citibank'a ceza kesti. 

2015'ten 2021'e kadar, belirli kredi kartı ürünleri için başvuran ve Ermeni kökenli olduklarından şüphelendiği kişileri soyadlarına göre ayrımcılığa tabi tutan Citi yetkilileri, çalışanlara ayrımcı uygulamaları yazılı olarak veya kayıtlı telefon hatlarında tartışmamaları yolunda talimat vererek ayrımcılığı gizlemeye çalıştı.

ABD'de bankacılık sektöründe tüketici haklarından sorumlu bağımsız bir kuruluş olan Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB), bankanın "Ermeni  asıllı Amerikalı" olarak tanımladığı kredi kartı başvuru sahiplerine karşı kasıtlı ve yasadışı bir şekilde ayrımcılık yaptığını gerekçe göstererek, Citi'nin 25,9 milyon dolar para cezası ve tüketici tazminatı ödemesine karar verdi. 

"DOLANDIRICILIK ÇETESİNİ ENGELLMEYE ÇALIŞTIK"

Konuyla ilgili CNN'e açıklama yapan Citi Sözcüsü Karen Kearns, "Ne yazık ki bazı çalışanlar, California’nın belli bölümlerinde faaliyet gösteren ve iyi belgelenmiş bir Ermeni dolandırıcılık çetesini engellemeye çalışırken, kabul edilemez eylemlerde bulundu" dedi.

İç soruşturma sonrasında hadiseye karışanlarla ilgili olarak uygun işlemlerin yapıldığını belirten Kearns, böylesi bir durumun bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atıldığını söyledi.