Dünya

ABD'li komedyen tatilde kaçırıldı: Gizemli bir şekilde öldürüldü

Amerikalı bir komedyen ve aktivist Ger Xiong, Kolombiya'da tatildeyken internetten tanıştığı bir kadınla buluştuktan sonra bir grup erkek tarafından kaçırıldı ve bir düzineden fazla kez bıçaklanarak öldürüldü.

Minnesota'da yaşayan 50 yaşındaki Tou Ger Xiong, sosyal medyada tanıştığı bir kadınla temasa geçmeden önce tatil sezonunu ailesiyle birlikte geçirme planıyla 29 Kasım'da başkent Medellin'e geldi.

Gizemli kadınla 10 Aralık'ta buluşmayı planlamıştı ancak bir grup erkek tarafından saldırıya uğradı ve kaçırıldı.

Yerel El Colombiano gazetesine göre, komedyen yerel saatle akşam 7 sularında Kolombiya'daki bir arkadaşını arayarak adamların kendisini serbest bırakılması için 2 bin dolar nakit para talep ettiklerini söyledi.

Xiong, polise ihbarda bulunan arkadaşına "silah zoruyla tutulduğunu" söyledi.

Yetkililer, saatler önce polisin Xiong'un kaldığı daireye geldiğini, çünkü bir kadının evden eşyalar aldığını ve polis onu tutuklayamadan kaçtığını söyledi.

Xiong'un cesedi, La Corcovado vadisinde bir düzineden fazla bıçak yarası ve 60 metreden düşmenin neden olduğu çok sayıda kırık ile yatarken bulundu.

Yerel kolluk kuvvetleri, şüphelilerin Xiong'u ödeme yapılmadan önce öldürdüklerini doğruladı ve Xiong'un ölümünün kaçma girişimi nedeniyle olup olmadığını belirlemek için bir soruşturma başlatıldı.

Xiong'un kardeşi, şüphelilerden birinin yakalandığını belirterek, "Çantanın üzerinde bazı giysiler ve kan buldular ve buna el koyarak şüphelilerden birini yakalamayı başardılar" dedi.