Dünya

ABD'li senatör'den skandal Gazze açıklaması: Hamas ölmelerini istiyor

ABD'de cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Gazze'deki durum hakkında skandal yorumlarda bulundu. Graham, Savunma Bakanı Austin ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, Gazze'deki sivillerin hedef alınmaması konusunda İsrail'e yönelik uyarılarına tepki gösterdi. Hamas'ın "Gazze'nin her yerinde" olduğunu, İsrail'in saldırılarında sivilleri ayırt etmesinin "mümkün olmadığını" iddia etti.

Amerikalı cumhuriyetçi Senatör Graham, Gazze hakkında skandal bir yorumda bulundu. Gazze'nin her yerinde tüneller olduğunu iddia eden Amerikalı Senatör, sivillerin öldürülmesinin nedeninin Hamas'ın bunu istemesi olduğunu belirtti.

“Her yerde tünelleri var. Bu kadar çok Filistinlinin ölmesinin nedeni, sanırım Hamas onların ölmesini istediği için.”

Senatör Graham, Savunma Bakanı Llyod Austin ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in İsrail'i uyarmasına sert tepki gösterdi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Gazze'de sivillerin korunmaması halinde İsrail'in "stratejik yenilgiye uğrama riski" olduğunu belirtmişti.

“Bu tarz bir çatışmanın ağırlık merkezi sivil nüfustur. Sivilleri düşmanın kucağına iterseniz, taktik bir zafer kazanırsınız ama stratejik olarak kaybedersiniz.”

"Hiçbir Filistinlinin ölmesini istemiyorum ama bunu nasıl yapacaksınız?" diyen cumhuriyetçi Senatör, Savunma Bakanı Austin'in düşüncelerini "saflık" olarak nitelendirdi.

"Bu adam çok saf. Ona olan tüm güvenimi kaybettim. Suriye ve Irak'taki askerlerimizi, erkek ve kadınlarımızı korumaya odaklanmaya ne dersiniz? Stratejik bir yenilgi Filistinlileri kızdırır. Onlar zaten öfkeli. Onlara ilk andan itibaren öğretiliyor. Yahudilerden nefret etmek ve onları öldürmek için doğduk. Onlara bu matematik öğretiliyor."

Amerikalı cumhuriyetçi Senatör, Gazze'deki sivil kayıpları 2. Dünya Savaşı örnekleriyle normalleştirmeye çalıştı.

“Pearl Harbor sonrası çok fazla insanın ölmesi ve 2. Dünya Savaşı'nın ne olduğunu biliyor musunuz? Amerikan kamuoyu, Tokyo ve Berlin'i yok etmek için kaç kişinin öldüğü konusunda endişelendi mi?"