ABD Hazine Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarat'tan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, Rus kuruluşlarına yönelik Amerikan yaptırımları ve Hamas'ın yasadışı faaliyetleri hakkında görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edecek.

Bloomberg'e konuşan ABD'li yetkililer, Nelson'ın Türkiye'den ABD'nin bir dizi Rus kuruluşuna ve Hamas'ın mali faaliyetlerine yönelik tek taraflı yaptırımlarına uymasını isteyeceğini söyledi. 

ABD Hazine Bakanlığı geçen ay, Hamas için paravan görevi gördüğünü söylediği Türkiye'deki yaptırım uygulanan kişilerin listesini genişletmişti.

Bakanlık ayrıca, Hamas adına yatırım portföyü işlettikleri ve Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasına yardımcı oldukları gerekçesiyle yaklaşık bir düzine Türk firmasına ve bazı şahıslara yaptırım uygulamıştı. 

Yetkililer, ABD'nin bazı Türk şirketlerini de Batı finans sistemiyle bağlarını koparabilecek olası yaptırımlar konusunda uyardığını söyledi.

TREND GYO YAPTIRIM LİSTESİNE EKLENMİŞTİ

Türkiye'de faaliyet gösteren gayrimenkul yatırım ortaklığı Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, geçtiğimiz yıl Hamas'ın yatırım portföyünün bir parçası olarak belirlenmişti.

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

ABD, Trend GYO'nun "Hamas'ın küresel varlık fonlarının önemli bir bileşeni" olduğunu söyledi. Şirketin bazı hissedarları kısa süre önce Hamas'a destek sağladıkları iddiasıyla yaptırıma tabi tutuldu.