ABD'nin en büyük 100 toprak sahibi açıklandı.

ABD merkezli Land Report dergisine göre, birinci sırada, Kaliforniya, Oregon ve Washington eyaletlerinde 2,4 milyon dönümden (yaklaşık 1 milyon hektar) fazla araziye sahip olan Emmerson ailesi yer aldı.

1947'de Curly Emmerson tarafından kurulan Sierra Pacific, bugün Archie 'Red' Emmerson ve oğulları tarafından yönetiliyor. Aile, Seneca Timber Company'den Oregon'da 175 bin dönümlük arazi satın aldığı 2021 yılından bu yana listenin başında yer alıyor.

İkinci en büyük arazi sahibi ise Wyoming, New Mexico, Florida ve Colorado'da 2,2 milyon dönüm araziye sahip olan medya patronu John Malone oldu. 

Üçüncü sırada ise, yaklaşık 2 milyon dönüm araziye sahip olan CNN kurucusu Ted Turner yer aldı. Çok sayıda büyük çiftliğin sahibi olan emlak ve spor kralı Stan Kroenke da, 1,7 milyon dönümlük alanıyla ülkede dördüncü en büyük arazi sahibi olarak kayıtlara geçti.

Ormancılık şirketi Simpson Investment'ın sahibi olan Reed ailesi, 1,66 milyon dönüm ile listede beşinci sırada yer aldı.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Yıllık sıralamada, ellerinde 1 milyon dönümden fazla arazi bulunan diğer dört arazi sahibi ise şunlar:

Ağaç kesme, gemi inşası ve perakende satış alanlarında faaliyet gösteren Kanadalı Irving ailesi (1,27 milyon dönüm)

Fast-food zinciri Subway'in kurucuları Buck ailesi (1,24 milyon dönüm)

Büyükbaş hayvan ve at çiftliği sahibi Singleton ailesi (1,1 milyon dönüm) 

Commonwealth Brands tütün şirketinin kurucusu Brad Kelly (1 milyon dönüm)

LİSTEDE JEFF BEZOS VE BİLL GATES DE VAR

Listede ayrıca Amazon'un sahibi Jeff Bezos, 420 bin dönümle 25. sırada yer alırken,  2020'de Amerika'nın en büyük tarım arazisi sahibi olan Microsoft kurucu ortağı Bill Gates ise, 275 bin dönümle 42. sırada yer aldı.

Çevrimiçi oyunlardan servet kazanan Çinli Chen Tianqiao ise, 198 bin dönümlük Oregon ormanlık alanıyla 82. oldu. Tianqiao, Irving'lerden sonra ABD vatandaşı olmayanlar arasında Amerikan topraklarının en büyük ikinci şahsi mülk sahibi oldu.