Politico dergisi, "Gazze'deki savaş genişleyebilir. Biden yönetimi bunun için hazırlanıyor" başlığıyla bir haber yayımladı. 

Milliyet'in aktardığına göre, dergiye konuşan kaynaklara göre, ABD'yi bir Orta Doğu savaşına çekme potansiyeli bulunan senaryolar Washington'da konuşuluyor. Söz konusu kaynaklar, Kızıldeniz'den geçen ticari gemilere saldıran Yemenli Husilere karşı misilleme planları hazırlandığını söyledi.

Bunun yanı sıra, İran destekli gruplar tarafından Suriye ve Irak'taki ABD askeri üslerine aralıksız devam eden saldırıları tahmin edip engellemenin yollarının arandığını söyleyen kaynaklar, Washington'un perde arkasında Tahran'ı haftalardır ikna emeye denediği ancak bu hamlenin başarısız olduğunu aktardı.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Lübnan, Irak ve İran'daki saldırılar ve patlamaların Biden yönetimindeki bazı isimleri savaşın Gazze sınırlarını aştığına çoktan ikna ettiğini belirten dergi, ABD'nin senaryoyu aylardır engellemeye çalıştığını hatırlattı.

Yaklaşan Amerikan seçimlerinde "ABD toprakları dışındaki savaşlara ne kadar müdahil olmalı?" sorusunun kritik olabileceği yorumunu yapan dergi, mevcut tabloda ABD'nin eninde sonunda savaşa müdahale edeceği korkusunun Washington'a yansımalarını yazdı.

Habere göre, saldırıya uğrayacak muhtemel Amerikan hedefleri ve ABD'nin misilleme senaryoları hazırlandı. Şiddetin tırmanacağı korkusuyla verilen emirler, ABD'nin çatışmaya müdahale etmek zorunda kalacağı korkusunu gösteriyor.