New York Times'ın aktardığına göre, Çin yanlısı YouTube ağı, yapay zeka kullanılarak oluşturulan içeriklerle ABD'ye saldırdı.

Geçtiğimiz ay YouTube’da yayınlanan bir videoda Amerikan aksanı kullanan bir ses, Washington'ın İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimiyle dalga geçerek, ABD’nin arabuluculuk rolünü Çin gibi yapamayacağını ve şimdi kendisini önemli bir izolasyon durumunda bulduğunu söyledi.

Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü'nün bu hafta yayınladığı rapora göre, Çin yanlısı ve ABD karşıtlığını yayan geniş bir YouTube kanalındaki buna benzer 4 bin 500 video vardı.

Çin teknolojisinin Amerika'dan üstün olduğu, ABD'nin ekonomik çöküşe mahkum olduğu ve Çin ile Rusya'nın sorumlu jeopolitik aktörler olduğu yönündeki görüşleri destekleyen videolardan bazıları Huawei gibi Çin şirketlerini överken Apple gibi Amerikan şirketlerini karalıyordu.

Video ağındaki en az 30 kanaldan gelen içeriklerin geçen yıldan bu yana yaklaşık 120 milyon görüntülenme aldığı, 730 bin abonesinin olduğu ve zaman zaman Batılı şirketlerin raklamlarını aldığı aktarılan raporda, videolardan bazılarının yaygın Çince ifadeler ve Çinli şirketlerin adlarının doğrudan tercümesi gibi başlıklar ve metinler kullandığı belirtildi. Diğer videolar ise Çin’de üretilen ve yayılan haberlere dayanan bilgiler içeriyordu.

YOUTUBE ÇALIŞMA BAŞLATTI

​YouTube yaptığı açıklamada, ekiplerinin topluluğunu korumak için 24 saat çalıştığını belirtti. 

Koordineli algı operasyonlarını tespit edebilmek için güçlü sistemlere yatırım yaptığını söyleyen şirket, raporda adı geçen kanalların birçoğunu platformun politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapattığını söyledi.