Dünya

AB'ye 'çifte standart' eleştirisi: Gazze'yi işaret etti

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Gazze için ateşkes çağrısının yapılmaması konusunda Batı'yı eleştirdi.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Gazze için ateşkes çağrısının yapılmamasının yalnızca Gazze için değil, Ukrayna için de tehdit oluşturduğununu belirterek, çifte standart konusunda Batı'yı eleştirdi.

CNN Internatinol'a konuşan Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Ortadoğu'da yaşananlara yanıt vermemenin Ukrayna konusunda da haklılığa zarar verebileceğini savunarak, "Ben çok ciddi şekilde, Rusya'nın Ukrayna'da ihlal ettiğinde uluslararası hukuku önemsediğimiz kadar Ortadoğu'da da önemsememiz gerektiği konusunda endişeliyim. Eğer böyle yapmazsak, çifte standart konusunda, Arap dünyası, güney ülkeleri ve Asya ülkeleri tarafından eleştirileceğiz. Ve bizim gerçekte ne kadar prensiplere bağlı olduğumuz merak edilecek" dedi.

Ateşkes çağrısı yapmamanın batılı ülkelerin güvenirliğini baltaladığını ifade eden Norveçli Bakan, "Acil insani ateşkes dediğimiz ya da ateşkesle neredeyse aynı olan ateşkes çağrısında bulunduk, çatışmanın nihai sonu olması için değil, insani yardımı ulaştırdığımızdan, koridorlar oluşturabileceğimizden emin olmak için, hasta ve yaralılara bakabilmek, rehineleri dışarı çıkarabilmek için" şeklinde konuştu.