Bilgisayar oyunu geliştiricisi Activision Blizzard'ın kendi mobil oyun mağazasını kuracağı ortaya çıktı.

Webtekno'nun aktardığına göre, Google ile Epic Games arasında devam eden antitröst davasında Epic Games, Google'ın sırf Android pazarındaki oyun mağazası tekelini korumak için bazı firmalara ödemeler yaptığını, böylece kendisine rakip mağazalar kurulmasının önüne geçtiğini söylemiş ve Activision Blizzard da bu iddialara örnek olarak gösterilmişti. Delil olarak sunulan bir Activision Blizzard şirket içi yazışmasına göre Blizzard, Google ile pazarlık edebilmek için bir mobil oyun mağazası projesine başlamış.

Project Boston adı verilen bu projede, Android cihazlar için sessiz sedasız bir Activision Blizzard King oyunları mağazası açılması planlanırken, firma bu mağazayı kendisi açabileceği gibi Epic Games ya da Clash of Clans ile tanınan Supercell gibi firmalarla ortak bir pazar yeri olarak da açabilme alternatiflerini düşünmüş. 

Türksat 6A bu gece yörüngesine fırlatılacak Türksat 6A bu gece yörüngesine fırlatılacak

Ayrıca, diğer oyun geliştiricilerin de oyun yayınlayabilmesi için komisyon oranının yüzde 12 olarak belirleneceği bu mağaza, Android'in ardından iPhone'a da taşınacaktı. 70 kadar King çalışanı, başta Candy Crush olmak üzere mobil oyunlarla bu pazaryerini açmak için çalışmalarına başlamıştı.

Öte yandan, Google'ın daha cazip bir teklif sunması isteyen firma, Google ile bir anlaşma yaptı. Sonuçta da Google, Activision Blizzard King'e 360 milyon dolar ödemeyi kabul etti.