ABD hükümetinin uzaylılar, yasa dışı koşulları, politik konular ve çeşitli olaylar Gizli gerçekleri kendi halkından ve dünyadaki saklamasıyla tanınıyor.

'Bulmaca Alanı' olarak adlandırılması nedeniyle adı yaygın olarak kullanılanız 51. Bölge, 1955 yılından bu yana dünya çapında ABD'linin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Ancak son zamanlarda ABD'de bu konunun yeri herkesin gizlediği tavuk çiftlikleri bulunur. Çünkü tavuğun nerede tutulduğu çok az kişi biliyor ve ulusal güvenlik nedeniyle yerler açıklanmıyor.

Her gün yüzbinlerce yumurta kamyonlarıyla birlikte taşınıyor, burada güvenlik görevlileri ve multimilyonların hükümet destekli güvenlik sistemleri tarafından korunuyor. Peki ama neden?

Pek çok kişinin aklına ilk olarak ABD’nin bütün insanları tavuğa dönüştürmeye çalıştığı gelse de durum öyle değil. Hatta aksine iyi niyetli olduğu bile söylenebilir.

Her gün devlet destekli güvenlik sistemleri ve muhafızlar eşliğinde yüz binlerce yumurta, korunan tesislere kamyonlarla taşınıyor. Bunun nedeni ABD halkının yumurtaları kahvaltıda tüketmesi değil, grip aşısının 'sihirli formülü'nü barındırması.

GRİP AŞILARI İÇİN YUMURTALARA BEL BAĞLANDI

Aslında virüslerin ve gribin bu denli çoğalması, tavuk çiftliklerinin kurulmasının nedeni oldu. Son 80 yılda dünyanın büyük bir kısmı, kavrama aşıları için tavuk yumurtasına bel çıkarılması durumunda kaldı.

Bilim insanları ilk olarak 1930'lu yıllarda yumurtanın aşı üremesini gerçekleştirmeye başladı. İngiltere'deki askerlerin güçleri üzerinde ilk denemeleri 1937'de gerçekleştirdi ve bir yıl sonra ABD'nin ordusunu kavrama aşısıyla koruyabileceğini keşfetti.

BİR SEZONDA 140 MİLYON YUMURTA KULLANIYOR

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (HKÖM) göre, genel grip aşısı ABD genelinde 174,5 milyon doz grip aşısı dağıtıldı ve bunların yüzde 82'si yumurta bazlıydı.

Onun bir yumurtanın bir aşı ürettiğini, ABD'nin sadece bir sezon içinde 140 milyon yumurta kullanabildiğini görüyor. ABD hükûmeti, yıllık kavrama sezonlarına ve olası pandemiye hazırlıklı olmak adına son 15 yılda 100 dolarlık yatırım yaptı.

AŞI ÜRETİMİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Bölgesel virüs türlerini seçmek için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile iş birliği yapan ABD, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine, diğer laboratuvarlara veya özel aşı seçeneklerine gönderiliyor.

Sonra seçilen virüs, döllenmiş bir tavuk yumurtasına aktarılıyor ve kuluçkaya yatırılıp çoğaltılıyor. Bu şekilde ilişkiler sistemi olası bir Kahve makinesine karşı depolama adına yumurtalardan virüs antijeni elde ediliyor.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Ancak bu çalışmanın finansal yükü epey fazla. Çünkü gribin mutasyona uğraması nedeniyle türleri her yıl değişebiliyor. Bu da her grip mevsiminde yeni aşılara ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor.

Özellikle son yıllarda çıkan ve gelişen virüslere karşı etkisiz kalan bu yöntem, ABD'ye bayağı pahalıya mal oldu. Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı (SİHB), yüksek kaliteli yumurta tedariğini sağlamak için bir şirketle yaptığı üç yıllık sözleşme için 42 milyon dolar harcadı.

SALGINDA 900 BİN TAVUK YUMURTASINA İHTİYAÇ VAR

ABD'de potansiyel olarak yıl boyunca yumurtlayan milyonlarca tavuk bulunuyor. Washington'daki Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Otoritesi'nin yöneticisi Rick Bright, pandemik bir grip salgını sırasında yalnızca ABD'ye yetecek aşının üretilmesi için 9 aya kadar her gün 900 bin tavuk yumurtasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

DİĞER HASTALIKLAR İÇİN DE KAYNAK OLABİLİR

Hong Kong Üniversitesi’nde Halk Sağlığı Laboratuvar Bilimleri Başkanı Leo Poon'a göre, yumurtalar sadece grip aşıları için değil, aynı zamanda diğer hastalıklar için de potansiyel bir aşı kaynağı olabilir. Kovid-19 virüsü, diğer grip virüslerinin yaptığı gibi yumurtaların içinde çoğalamıyor. Bundan dolayı her ne kadar Kovid-19 için bir çözüm sunmasa da kim bilir belki de ileride gerçekten yumurtalar sayesinde insanlar farkında bile olmadan birçok hastalığı bu sayede atlatabilecek.