DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne üye olmak suçundan yargılanan 72 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen örgüt üyelerinin ifadelerine de yer verildi.

YAKIŞIKLI ÜYELERLE ALIŞVERİŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan bin sayfalık iddianamede, Mustafa Arular ifadesinde, örgüt lideri Adnan Oktar‘ın, örgüte kadın üye kazandırabilecek yakışıklı örgüt üyeleriyle alışverişe gittiğini öne sürdü. 

KAĞIT ÜZERİNDE EVLİLİKLER

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Altuğ Revnak Eti ise 3 Ocak 2019’da verdiği ifadesinde, “1992’den sonra örgütte yapılan evlilikler kâğıt üzerindedir. Bu evliliklerin yapılma nedeni öncelikle toplum nezdinde normal bir aile kuran müritlerin olduğu bir cemaat imajı uyandırmak, yeni katılanları korkutmamak, ürkütmemek amaçlıdır” dedi. 

VURUN TALİMATI

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Emre Kutlu da, Oktar’ın korumalarına özel silah dersleri aldırdığını söyledi. Kutlu, “Adnan Oktar bu gruba riskli bir durum olması halinde kim olduğuna bakmadan ateş etmelerini söylerdi” ifadelerini kullandı.