Gündem

Aileler müjde: Çocuk başına 4 bin 359 TL ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli çocuğu okula giden aileler için çocuk başına 4 bin 359 TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden dar gelirli aileler için maddi destek programı başlattı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı ve SED desteği kapsamında dar gelirli aileler için çocuk sayısı ve eğitim durumuna göre 4 bin 359 TL ödeme yapılacağını açıkladı. Çocuğu ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye giden ailelerin yararlanabileceği destek ödemesi, Türkiye'nin 81 ilinde geçerli.

Aile Destek programı kapsamında çocuk sayısına göre farklı tutarlarda ödeme yapılacak. 1 veya 2 çocuğu olan aileler için 350 Türk Lirası, 3 çocuğu olan aileler için 450 Türk Lirası, 4 çocuğu olan aileler için 550 Türk Lirası yardım ödemesi yapılırken, 5 ya da daha fazla çocuğu olan aileler için ise 650 Türk Lirası yardım ödemesi yapılacak.

SED ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bakanlık bünyesinde sağlanan SED ödemeleri de farklı tutarlarda yapılacak. Buna göre, okul öncesi için 2 bin 422 Türk Lirası, ilkokul ve ortaokul için 3 bin 622 Türk Lirası, Lise için 3 bin 874 Türk Lirası ve üniversite için 4 bin 359 Türk Lirası ödenecek.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan SED ödemeleri için ailelerden istenen başvuru şartları ise şu şekilde:

Sosyal bakım kapsamında yer alan ve ailelere teslim edilebilecek çocukların olması,

Ailenin maddi olarak sıkıntı yaşaması,

Sosyal hizmetlerden ayrılabilecek ve desteksiz kalacak engelli çocukların bulunması,

İhtiyaçlarını karşılayamayacak ya da ciddi hastalık, afet veya kaza sonucunda ölen kişilerin çocukları sosyal yardım ödemelerinden yararlanmaktadır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bakanlık tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. E-devlet sayfasına giriş yaptıktan sonra yeni başvuru formu bölümünden 7 adımda formu doldurarak başvuru işlemleri tamamlanmış olacak.