Cumhuriyet'in aktardığına göre, İYİ Parti'nin yerel seçim adayları, partinin grup toplantısında açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yalanladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yalanladı

Grup toplantısında adayların duyurulmasının ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hepimizin yüreğini yakan, acı günlerden geçiyoruz. Evlere, ocaklara ateş düşüyor. Gencecik fidanlarımız, evlatlarımız, Mehmetçiklerimiz toprağa düşüyor. Afyonkarahisar’dan Ramazan Günay, Denizli’den Mehmet Serinkan, Zonguldak’tan İsmail Yazıcı, Tokat’tan Yasin Karaca, Sinop’tan Çağatay Erenoğlu, Malatya’dan Emre Taşkın, Şanlıurfa’dan Abdülkadir İyem, Yozgat’tan Ahmet Arslan, Mardin’den Cebrail Dündar, Kırıkkale’den Semih Yılmaz, Elazığ’dan Kemal Aslan, Manisa’dan, Enis Budak… 12 ilimizde; 12 yiğidimiz, 12 canımız, 12 evladımız… Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Yüce Allah onları, peygamber efendimize, komşu kılsın" dedi.

"24 saatte, 12 şehit verdiğimiz, millî bir acıda bile; kendi evlatlarına, millî yas ilan etmeyi çok gören, bir büyük vicdansızlıkla, mücadele ediyoruz! Terörle mücadelede bile; hamasetin arkasına sığınan, bir büyük ciddiyetsizlikle, mücadele ediyoruz!" diyen Akşener, "Çok değil, daha 1 yıl önce; 'Şu kadar terörist kaldı…' 'Ayakkabı numaralarını bile biliyoruz…' 'Terörü bitirdik…' diye, milletimize yalan söyleyen; dün verdikleri sözlerin, bugün hesabını veremeyen; bir büyük basiretsizlikle, mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ'Yİ HEDEF ALDI!

Sadece iktidarla mücadele etmediklerini belirten Akşener, "Biz aynı zamanda; milletin vicdanını temsil eden, bu kutlu çatının altında; PKK terörünü, aklama peşine düşenlerle de, mücadele ediyoruz! Terörist başına, methiyeler düzme yarışına girenlerle de, mücadele ediyoruz! Haine hain diyemeyen, sözde demokrasi havarisi riyakarlarla; Oy kazanma uğruna, bölücülüğe ses çıkaramayan; koltuk meraklısı fırsatçılarla da, mücadele ediyoruz! İşte bu yüzden, İYİ Parti olarak; sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin; bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur" şeklinde konuştu.

'ÖZERKLİK' AÇIKLAMASINA YANIT

Akşener devamında, "Biz diyoruz ki; önümüzdeki seçimler bir milat olsun. 31 Mart’ta, Yüksek Seçim Kurulu, milletimizin önüne, terörle iltisaklı adayları çıkartmasın! Seçimlerden sonra yaptığınız, “derinlikli” soruşturmaları, bu sefer, seçimlerden önce yapın! Eğer rahatsızlığınızda ciddiyseniz; kürsülerden hamasi nutuklar atıp, şikâyet etmek yerine; devleti yönetmenin gereğini yapın. Biz varız. Buyurun hodri meydan! Gazi Meclisimizin kürsüsünden; Bir yandan terör propagandası yapılırken; diğer yandan da, eyalet sistemi, özerlik ve federasyon nidaları atılıyor. Ama ne hikmetse bu iki hadsizliğe de; Aynı güçle itiraz eden; Aynı güçle had bildiren; Aynı güçle karşı çıkan; tek siyasi parti, İYİ Parti! Bizim dışımızda kimseden, tık yok…" dedi.