Sosyal medyada çektiği al-sat videolarıyla ünlenen Metehan Meşe’ye geçtiğimiz aylarda yetki belgesi olmadan satış yaptığı  gerekçesiyle Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan 300 bin lira ceza kesilmişti. 

Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu

Yaptığı söz konusu satışlar için vergi ödemeyen Meşe'ye bi ceza da Vergi Dairesi'nden geldi. 2022-2023 yılları arası al-sat yaptığı 48 aracın vergisini ödemeyen Meşe’ye 700 bin lira ceza daha kesildi. 

"AL-SAT YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Kendisine verilen ceza konusunda haklı olmadığını iddia eden Meşe, "Araba al-sat yaparken yetki belgem olmadığı için Ticaret Bakanlığı tarafından en üst sınırdan 300 bin lira ceza yemiştik. Şimdi de Vergi Dairesi’nden vergi cezası ile karşılaştık. Uzlaştırma ile beraber 700 bin lira ceza kesildi. Ticaret Bakanlığı ile beraber toplam ceza 1 milyon lira. Biz ticaret yapıyoruz. Kötü bir şey yapmadık ticaret yaptık. Alım satım yaparken aradaki kârımızın vergisini ödeyemedik. Ödemedik. O sebepten dolayı Vergi Dairesi bizi incelemeye aldı ve uzlaştırma ile 700 bin lira ceza ekledi. Nasıl olacak bilmiyorum, ödeyeceğiz bir şekilde. Allah yardım eder inşallah. Tabi ki burada haklı değilim netice olarak vergisini ödemedim. O konuda bir şey diyemem” dedi.

Yediği cezaların ardından al-sat yapmaya devam edeceğini belirten Meşe, “Şimdi belge alacağım dükkanın içi 80 metrekare ve evin altı olmayacak. Araba satıyoruz. Burada dükkan olsa ne olacak dışarıdan satsam ne olacak. Araba sattığım için vergimi ödemek istiyorum, ödeyemiyorum. Direkt ceza olarak yansıyor” ifadelerini kullandı.