İsrail'in bombardımanın en şiddetli gecesinde Almanların ünlü dergisi Der Spiegel, "Asteriks ve Oburiks bir domuzu gerçekten bütün olarak mı ateşte pişirdi" diyerek haber paylaşması okurlarından bazılarının tepkisini çekti: "Orada gerçekten gazeteci var mı?"

Oda TV'nin aktardığına göre, Der Spiegel'in X hesabında, "Gerçekten de Galyalılar, yaban domuzlarını ızgarada bütün olarak mı pişirdiler? Bunların hepsi tarihsel olarak doğru mu yoksa saçmalık mı? Antik tarihçi Kai Brodersen bu sorulara yanıt veriyor" haber tanıtımı vardı.

Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor

Habere bakınca haberin 26 Eylül'de yapıldığı ama bir gün sonra ve saldırının en koyu saatlerinde (22.00) paylaşıldığı ve böylece yoğun saldırının perdelenmeye çalışıldığı görülüyor.

Saldırı gecesi boyunca katliamla ilgili haber paylaşmayan dergi, Mukteda El Sadr'ın Irak sokaklarında hiç bir Amerikalı kalmamalı haberini, "Önce pijama giymeyi öğren" yorumlarıyla yayınladığı da görüldü.

Der Spiegel'in haberini çoğu Almanın olağan karşılamasına karşın, 'brando' adlı kullanıcının, "Spiegel'de gerçekten gazeteci çalışıyor mu? Bilgi verir misiniz?" diye sorduğu görülüyor.