Bilim ve Teknoloji

Apple Vision Pro 2'nin detayları belli oldu

Apple Vision Pro 2 karma gerçeklik gözlüğünün yeni detayları belli oldu.

Apple Vision Pro 2 karma gerçeklik gözlüğü hakkında yeni detaylar geldi. 

Apple, WWDC etkinliğinde Vision Pro'yu duyurmuştu. Apple Vision Pro'nun piyasaya sürülmesine aylar kala MacRumors, Vision Pro 2'nin çok önemli yeniliklerle geleceğini söyledi.

MacRumors'a göre, birinci nesil Vision Pro'yla çarpıcı bir benzerlik taşıyan Apple'ın ikinci nesil karma gerçeklik gözlüğü, orijinal cihazla aynı kavisli estetiğe ve düğme yerleşimine sahip olacak, ancak hoparlörün yeni bir yuvası olacak. MacRumors ayrıca cihazın dahili olarak Project Alaska ve cihaz tanımlayıcısı N109 olarak bilindiğini iddia ediyor.

Kaynaklar, yeni cihazın ilk tasarımlarında mevcut modelde hoparlörlerin bulunduğu yuvarlak alanların yer almadığını söylerken, Apple ise, bunun yerine  kulaklığın üzerine tüm uzunluğu boyunca düz ve tek biçimli olan saplar yerleştirildiğini aktardı.

MacRumors kaynakları tarafından elde edilen Apple'ın bir sonraki Vision Pro hakkındaki belgelerin, bir ses aksesuarına referanslar içerdiği fakat herhangi bir ayrıntı vermediği ileri sürüldü

Bunun harici bir hoparlör olabileceğini öne süren MacRumors ayrıca, Apple'ın üst havalandırma delikleri için iki tasarım düşündüğünü de ifade etti.

Bir diğer potansiyel değişikliğin ise daha çok "dizüstü bilgisayar çantalarında veya sırt çantalarında yaygın olarak bulunan düz kayışlara" benzeyen daha basit arka kayış olduğunu söyleyen kaynaklar, Apple'ın Vision Pro için de mevcut olacak harici pil paketini kullanmaya devam edebileceğini kaydetti.

MacRumors ayrıca Project Alaska için önemli donanım bileşenlerinin bir listesini de sundu:

2 mikro OLED ekran

1 TrueDepth kamera

4 adet bilgisayarlı görüş (CV) kamerası

2 RGB kamera

2 düşük ışıklı kızılötesi aydınlatıcı

Yarı otomatik gözbebekleri arası mesafe (IPD) ayarı

Pusula, ortam ışığı sensörü, manyetometre, ivmeölçer, jiroskop

İkinci nesil Apple Vision Pro'nun 2025 yılında ürün doğrulama testi geliştirme aşamasına girmesi planlanıyor.