Apple marka telefonundaki arızanın garanti kapsamında giderilmesini isteyen avukat Enes Malik Saran, yetkili servise gittiğinde kendisinden yaklaşık 12 bin TL ücret talep edildi.

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

Ürününün garanti kapsamında olduğunu ve kullanıcı hatası olmadığını belirten Saran’ın talebine rağmen telefon ücretsiz olarak tamir edilmedi. Bunun üzerine Saran, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Şişli İlçe Tüketici Hakem Heyeti karar tutanağında Enes Malik Saran’ın dilekçesine yer verdi. Dilekçede, Enes Malik Saran’ın 2021 yılında satın aldığı Apple marka İPhone 13 pro model telefonunun hoparlöründe ses sıkıntıları olması sebebiyle Apple yetkili servislerinden birine telefonu teslim ettiği ancak cihazın garantisi devam etmesine rağmen yetkili servis tarafından yaklaşık 12 bin TL onarım ücreti talep edildiği belirtildi. Saran dilekçede, “Telefonumun garantisinin 2023 yılına kadar devam etmesi ve telefonda bulunan arızanın kullanıcı hatasından kaynaklanmaması sebebiyle arızanın onarımının garanti kapsamında ücretsiz olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Telefonun şikayet edilen firma tarafından ücretsiz olarak onarılmasına karar verilmesini talep ederim” ifadelerini kullandı.

Şişli İlçe Tüketici Hakem Heyeti, başvuru sahibinin talebinin kabulüne ve ürünün ücretsiz olarak onarılmasına karar verdi. Heyet, bu kararın yerine getirilmemesi halinde ise icra yoluyla yerine getirileceğini belirtti.

APPLE MAĞAZASINA İCRA MEMURLARI İLE GİDİLDİ

Kararın yerine getirilmemesi nedeniyle icra ile telefonun tamir edilmesi yoluna gidildi.

Apple mağazasında İstanbul 19. İcra Müdürlüğü tarafından düzenlenen haciz tutanağında, alacaklı Enes Malik Saran, borçlu ise Apple Teknoloji Şirketi olarak belirtildi.

Tutanakta, Şişli İlçe Tüketici Hakem Heyeti’nin 10 Ocak 2024 tarihli kararı gereğince ücretsiz onarım işlemi için adrese gelindiği, mağaza müdürüne geliş sebebinin anlatıldığı kaydedildi.

Telefon icra yolu ile garanti kapsamında ücretsiz şekilde yapıldı.