Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir yakınının düğünü için Nilüfer Davet Düğün Salonuna giden Erdem E., düğün salonunda otopark fişi alıp aracını valeye teslim etti.

Küçükçekmece'deki metrobüs kazasıyla ilgili yeni gelişme Küçükçekmece'deki metrobüs kazasıyla ilgili yeni gelişme

Düğün bitimi arabasını almak için dışarıya çıkan  Erdem E., 15 dakika boyunca aracını almak için bekledi. Kendisinden sonra gelen kişilerin otomobilini aldığını gören Erdem E., valeye "Arabam nerede?" diye sordu. Vale, Erdem E’ye "Abi araba kaza yaptı, gelmen gerekiyor" dedi. Erdem E., olay yerine gittiğinde aracın tamponunun sol tarafının parçalanmış ve yerde bir motosiklet olduğunu gördü.

Nilüfer Davet Düğün Salonu otoparkından çıkan vale Ö.F.Y. (16) idaresindeki otomobil, Tayfun Zengin (25) idaresindeki motosiklete çarpmıştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı motosiklet sürücüsü Tayfun Zengin hastaneye kaldırdı. Zengin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Erdem E., emniyete verdiği ifadesinde, "Olay yerine gittiğimde aracımın arka tamponunun sol tarafı parçalanmış yerde bir motosiklet vardı. Motosiklet sürücüsü olduğunu öğrendiğim kişiye sağlık görevlileri kalp masajı yapıyordu. Ben benim aracımı hangi valenin teslim alıp kaza yaptığını bilmiyorum fakat olay yerinde duyduğum kadarıyla adını bilmediğim sakallı bir şahıs kazayı üstlenmeye çalışıyordu. Fakat daha sonra kamera görüntülerinde kazayı gerçekleştiren şahsın sakalsız bir şahıs olduğunu duydum" dedi.

Valeye bıraktığı araç ölümlü kazaya karıştığı için suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışan Erdem E., dava süreci boyunca da mahkemeye gidip gelmeye hazırlanıyor.