İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti, Arandina ve Atletico Madrid maçlarında taraftarların ağzına bir parmak bal çaldıktan sonra Real Madrid'in çıktığı son 3 maçta Arda Güler'i kenarda unuttu.

VAR yardımıyla güç bela 3-2 kazanılan Almeria maçında milli futbolcumuzu ısınmaya gönderen ancak oyuna almayan Ancelotti sadece sosyal medyadan tepki görmedi. Arda Güler de yaşadığı hayal kırıklığının etkisiyle ısınma yeleğini yere fırlattı.

Bu olayın ardından İspanyol basınında çok sayıda haber yer aldı. Arda Güler'in hemen başka bir takıma kiralanacağını söyleyen de oldu, sezon sonunda kiralanacağını iddia eden de.

Milli futbolcumuzun Real Sociedad ya da Bayer Leverkusen'e gönderileceği de öne sürüldü.

Beşiktaş yeni transferi resmen açıkladı! Beşiktaş yeni transferi resmen açıkladı!

Bu ortamda bir iddia da Hollanda'dan geldi. Hollanda basını, Odegaard senaryosunu hatırlatarak milli futbolcumuzla benzer sorunları Real Madrid'deyken yaşayan Norveçli futbolcunun Hollanda'ya kiralandığını anlattı. Odegaard daha sonra Real Sociedad'a gitmiş oradan da Arsenal'in yolunu tutmuştu.

Şu an Arsenal'de harikalar yaratan Martin Odegaard'ı o dönem oynatmayıp önce Heerenveen'e gönderen Real Madrid daha sonra futbolcu Vitesse'ye kiralamıştı.

Hollanda basını da Arda Güler için de aynı senaryonun geçerli olabileceğini öne sürerek Ajax'ın yaz sezonunda oyuncunun peşine düştüğünü hatırlattı.

Haberlerde Arda Güler'in şu an için ilk 11 oyuncusu olmasının imkansız olduğunu ancak sonradan dakikalar bulabileceğini yazılırken milli futbolcumuzun tıpkı Odegaard'ın yıllar önce yaptığı gibi gelişimi için başka takıma kiralanmasının mümkün olduğunu vurguladı.

Öte yandan haberde Arda Güler'in kariyeri için Hollanda'da en iyi takımın hangisi olacağı da incelendi. SciSports'un Kariyer Tavsiye Aracı'na göre Arda Güler'in gidebileceğin en iyi destinasyon Ajax çıktı. Ofansif orta saha rolünde takımın ilk 11'inin bir parçası olması muhtemel. Arda gelirse Kristian Hylnsson yedeğe düşecek. Ajax'tan sonra Hollanda'da Arda için en uygun diğer takımlar ise Utrecht, Az Alkmaar ve Vitesse olarak listelendi.

Hollanda dışında ise Arda'nın kariyeri için en uygun takım olarak Bundesliga ekibi Wolfsburg çıktı. Onu Nice, Hoffenheim, Benfica ve Freiburg izliyor.

Editör: Duha Sena Oskay