Magazin

Arda Turan'dan Caner Erkin ve Fatih Terim itirafı

Trendyol 1’inci Lig ekiplerinden Eyüpspor'un teknik direktörü Arda Turan, suskunluğunu bozarak Caner Erkin'in Eyüpspor'a transfer sürecini anlattı. Arda Turan, Burak Yılmaz'la ilgili soruya da cevap verdi.

Türk futbolunun yıldız isimlerinden Arda Turan, Eyüpspor'da Caner Erkin'in transfer sürecini anlatarak, Fatih Terim ve Burak Yılmaz'la ilgili sorulara cevap verdi.

Asist Analiz'e röportaj veren Arda Turan, çalıştığı teknik direktörlerin sıralamasının istenmesi üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Fatih hocayla çok fazla zaman geçirdim ama Diego Simeone 1 olabilir; teknik açıdan. Sevgi olarak yüzde 100 Fatih hoca. Simeone’yle o bütçeyle dünya tarihinin o anki en büyük iki takımına karşı koyduk."

Caner Erkin'in performansıyla ilgili soruya Arda Turan, "Caner bana istediği şekilde hitap edebilir. Ben Caner’den çok emindim. Şahsi olarak tek karar verebileceğim transfer Caner dedim. Diğer tüm transferlerimize kurul olarak oy birliğiyle karar verdik. Caner’e şunu dedim sadece; ‘Bize iyi algıyla bırakma şansını vermediler ama senin böyle bir fırsatın var. Gel keyifle, bir hikâye yazarak bırak’ dedim. Muhteşem bir motivasyona ve konsantrasyona sahip. Çok büyük bir kazanma isteği var. Caner bizim sistemimizin çok önemli bir parçası" cevabını verdi.

Turan, "Burak Yılmaz, Beşiktaş’ta kalıcı olur mu?" sorusu ise şu şekilde cevapladı:

"Neden olmasın? Burak, bu oyunun taktik tarafını da zekâsıyla çok iyi yönetebiliyor. Ben böyle cesaretli kararlardan yanayım ama koskoca Beşiktaş camiasının vereceği karara karışamayız tabii."

Eyüpspor'daki motivasyon konuşmalarında Fatih Terim'den esinlendiğini belirten Turan, "Etkilenmez misin Fatih hocadan. Ama bütün teknik direktörler buna benzer konuşmalar yapar. Futbolculuğumda bu konuda beni en çok etkileyen Fatih Terim’dir" dedi.