Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi. Toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Pazarlık çerçevesinin belirlenmesi açısından önem taşıyan bu toplantıda, temel ekonomik veriler masaya yatırıldı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantıda rakam konuşulmadığını söyledi. 

"ORTADA RAKAM YOK"

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantı sonrası şunları söyledi:

Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı

Ağar şunları söyledi: "TÜİK'in, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşü alındı. Şu anda bir sonuç yok. Görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içinde mutabakata varlarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Rakam konuşulmadı, henüz belli değil. Mutabakat olur mu, olmaz mı demenin anlamı yok; çünkü ortada rakam yok. Bu hafta içinde tekrar bir araya gelerek bu işin sonuca varmasını diliyoruz"

AK PARTİ’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bugüne kadar çalışanları enflasyona ezdirmediklerini ve ezdirmeyeceklerini ifade eden Akbaşoğlu, alım gücünün artırılması ve yaşam standardının yükseltilmesi amacıyla bütçe imkanları zorlanarak her türlü çalışmanın ortaya konulduğunu belirtti.

Akbaşoğlu, "Asgari ücrette, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, alım gücünü artıracağımız bir rakamı ortaya koyacağız. 2024'e girerken çalışanlarımızın da yüzlerini güldürmek istiyoruz. Ocak başında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerimizin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesi söz konusu olacak" diye konuştu.

Editör: Duha Sena Oskay