Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

BBC'nin aktardığına göre, Japonya'da 24 yaşındaki Rina Gonoi isimli kadın asker, Ağustos 2021’de üç erkek asker tarafından cinsel saldırıya uğradığını ihbar etti, fakat şikayeti ordu tarafından dikkate alınmadı.

Dağdaki bir eğitim tatbikatı sırasında, üç erkek meslektaşı tarafından çadırda bir yatağa bağlanan Gonoi, üç kişinin bacaklarını zorla açıp sırayla ve defalarca vücutlarını kendisine bastırdıklarını, etrafta 10'dan fazla meslektaşının olduğunu ama kimsenin bu üç kişiyi durdurmadığını söyledi.

Shutaro Shibuya, Akito Sekine ve Yusuke Kimezawa isimli üç asker Kara Savunma Kuvvetleri (GSDF) polis birimi tarafından uygunsuz saldırı şüphesiyle savcılığa sevk edildi. Ama dava delil yetersizliğinden düştü.

2022 yılında hikayesini YouTube’a çekip koyarak, uluslararası toplumda dikkatleri üzerine çeken Gonoi, ayrıca savunma bakanlığından soruşturma talep eden dilekçesine 100 binden fazla imza topladı.

Rina Gonoi'nin davasının kamuoyunda yarattığı ilgi, orduyu bir iç soruşturmaya yöneltti. Geçen sene Aralık ayında beş asker görevden alındı ve birlik komutanı altı aylığına görevden uzaklaştırıldı. 

Japonya Savunma Bakanlığı genelinde nadiren yürütülen soruşturmada 100'den fazla taciz şikâyeti daha tespit edilirken, Bakanlık ayrıca Gonoi'den özür diledi.