Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 10 Kasım'ın 85. yıl dönümünde tüm yurtta saygı ve özlemle anıldı. Bir teğmen ise iddiaya göre törenler sırasında “iğne yok” diye yakasına Atatürk'ün fotoğrafını takmayı reddetti.

“ATATÜRK’ÜN RESMİNİ YAKASINA TAKMAKTAN UTANAN ASKERİN ORDUDA YERİ YOK”

CHP Grup Başkanı Ali Mahir Başarır konusu Mecliste gündeme getirildi. AA'nın aktardığına göre Başarır, çeşitli sosyal medya platformlarında, 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde, Tuzla Piyade Okul Komutanlığında bir grup teğmenin yakalarına Atatürk fotoğrafı takmayı reddettiklerine yönelik iddialar yer gücü aktardı. Konuyla ilgili soruşturma yapılana yönelik haberler ortaya çıkan Başarır, “Eğer bizim güzel usta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı 10 Kasım’da yakasına takmaktan utanan bir asker varsa onun orduda yeri yok. Ordu içinde Ata’sından, geçmişten rahatsız olan bu tip askerler varsa temizlenmelidir" diye konuştu.

Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: ADLİ VE İDARİ SÜREÇ BAŞLATILDI

İddiaların çoğaltılması üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tuzla Piyade Okulunda bir grup teğmenin 10 Kasım'da Atatürk fotoğrafının takılmasını reddettiği ve kavga ettiği" iddiasını "dezenformasyon bariz bir örneği" olarak nitelendirdi ve ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığını belirtti.

“İĞNE YOK, O YÜZDEN TAKMADIM”

Öte yandan Sözcü yazarı Saygı Öztürk iddiasını şöyle detaylandırdı:

“10 Kasım Atatürk’ümüzün Anma törenimizde sol göğsümüze Atatürk fotoğrafı asıyoruz. Teğmenlerden birinde Atatürk'ün fotoğrafının olmadığını görüyorlar, bu duruma tepki gösteriyorlar, neden Atatürk'ün fotoğrafını takmadığı soruyor. Teğmen ise ‘İğne yok o yüzden takmadım’ diyor. Diğer askerlerden bazı bu durumu bölük askerlere aktarıyor. Bunun üzerine bölük komutan teğmene iğne ve Atatürk fotoğrafı vererek bunu yakasına takmasını sağlıyor. Böylece törenlerde bütün teğmenlerin yakasında Atatürk fotoğrafı bulunuyor."

“ATATÜRK FOTOĞRAFI KAPIDAN İNDİRİLİYOR”

"Ancak konu burada kapanmıyor. Teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafının takılmasının gerekçesinin iğnesini uygulayan bazı teğmenler, başlangıçta Atatürk fotoğrafı takılmayan teğmenin kaldığı kapına 13 Kasım'da Atatürk fotoğrafı asıyor. Whatsap sınıfında Atatürk fotoğrafının o kapıdan indirilmemesi yazılıyor. Teğmenin paylaşım kapısına asılan Atatürk fotoğrafı indiriliyor. Ancak kimin indirdiği bilinmiyor. İndirme işlemi ile ilgili olarak, başlangıçta Atatürk fotoğrafının takılmayan teğmeninin yapılmış olacağı değerlendiriliyor."

“ARBEDE YAŞANIYOR”

Bir grup, Atatürk fotoğrafının indirilmesi üzerine genel tartışma ve daha sonra bu küçük yolculukta bir arbedeye dönüşüyor. Fotoğraf takmayan teğmen, darp edildiğinin önü sürüp onu sevk ediyor. Hastanede yapılan muayenede teğmende herhangi bir darp izi mevcut, yönünde doktor raporu veriyor. Ancak teğmen, darp edildiğinin, raporun verilmemesi halinde savcılığa şikayette bulunacağını ileri sürdüğünü belirtti.

Editör: Duha Sena Oskay