Ekonomi

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Türkiye'ye kredi

Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Türkiye'de deprem sonrası yeniden inşa projelerini desteklemek üzere Türkiye'ye kaynak sağlanacağını duyurdu.

Avrupa Birliği'nin (AB) kalkınma bankası olarak faaliyet gösteren Lüksemburg merkezli Avrupa Yatırım Bankası (AYB), deprem sonrası yeniden inşa projelerini desteklemek üzere Türkiye'ye kaynak sağlamak amacıyla İlbank ile kredi sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

AYB'den yapılan açıklamada, "AYB, Türkiye ile 400 milyon avro değerinde bir kredi sözleşmesi imzaladı. AB'nin tam teminatı altında olan kredi, 6 Şubat 2023'te ülkenin güneydoğusunu sarsan depremlerden etkilenen şehirlerdeki su ve atık su altyapısının onarılmasına destek sağlayacak" ifadelerine yer verildi.

Kredinin AYB'nin AB sınırları dışında faaliyet gösteren kolu olan AYB Global tarafından sağlanacağı ve İller Bankası aracılığıyla kullanılacağı belirtilen açıklamada, kredi anlaşmasının depremden etkilenenleri destek için 20 Mart'ta Brüksel'de gerçekleştirilen, AB ve üye ülkelerin 3,6 milyar avro taahhütte bulunduğu bağışçılar konferansı çerçevesinde sağlanacağı ifade edildi.