Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın geçtiğimiz aylarda güncellen Model 3 aracı, Avustralya’da güvenlik standartlarını geçemediği için yasaklandı.

Avustralya’da zorunlu olan arka koltuklardaki çocuk koltuğu bağlama aparatı bulunmaması nedeniyle satışlar ve sevkiyatlar askıya alındı.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Tesla tarafından müşterilere yapılan ve sorunun çözümü için yetkilerle görüşmelerin devam ettiği belirtilen açıklamada, “Model 3'ün Avustralya'daki teslimatlarının 17 Ocak 2024 mesai bitiminden itibaren durdurulacağını üzülerek bildiririz. Bu duraklamayı çözmek için ilgili makamlarla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu değişiklikler teslimatlarda gecikmelere yol açacak. Önümüzdeki hafta teslimatlara yeniden başlamayı umuyoruz” denildi.

Ayrıca, yetkililerden gelen açıklamaya göre, elektrikli modelin çarpışma testi sertifikası da askıya alındı ve ülke genelinde yasal olarak yeni araçların teslim edilemeyeceği belirtilerek, yapılan siparişler için ödenen paraların korunacağı ve gerekirse iade edileceği söylendi.