Sıklıkla 'Balkanların Nostradamus'u' olarak adlandırılan, 11 Eylül ve Brexit'i öngördüğü bildirilen Baba Vanga'nın 2024 yılı için, Rus liderin olası ölümü de dahil olmak üzere bazı tüyler ürpertici tahminleri var. Kör mistiğin o kadar güçlü öngörülere sahip olduğuna inanılıyor ki %85'inin doğru olduğu düşünülüyor.

Güçlerini, çocukken gözlerine çok fazla kum kaçmasına neden olan ölümcül bir fırtınada görme yetisini kaybettikten sonra kazandığı düşünülüyor. Baba, Çernobil felaketini, Prenses Diana'nın ölümünü ve Sovyetler Birliği'nin çöküşünü doğru bir şekilde öngörmüştür. 1996'da 84 yaşında vefat etmesine rağmen, bazı kehanetleri yankılanmaya devam ediyor.

Astrofame'e göre Baba, gelecek yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir hemşerisi tarafından suikast düzenleneceğini öngördü.

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

Kremlin, Putin'in sağlık durumu ve kanser teşhisi ile ilgili söylentileri sürekli olarak yalanladı ve son olarak yakın zamanda öldüğü iddialarını reddetti.

Baba, yıkıcı silahlarla ilgili bir kehanette bulunarak, "büyük bir ülkenin" gelecek yıl biyolojik silah testleri veya saldırıları yapacağını öne sürdü. The Mirror'ın haberine göre Baba ayrıca Avrupa'da bir terör saldırısı olacağını da öngörüyor.

Baba, önümüzdeki yıl küresel ekonomiyi sarsacak büyük bir ekonomik kriz konusunda uyardı. Artan borç seviyeleri, tırmanan jeopolitik gerilimler ve ekonomik gücün Batı'dan Doğu'ya kayması gibi çeşitli faktörlere dikkat çekti.

Ayrıca önümüzdeki yıl için korkunç hava olayları ve doğal felaketler öngördü. Öngörüleri arasında iklimin bozulmasına ve radyasyon seviyelerinde artışa neden olabilecek olağandışı bir yörünge değişikliği de vardı.

Mistik ayrıca, gelişmiş bilgisayar korsanlarının elektrik şebekeleri ve su arıtma tesisleri gibi önemli altyapıları hedef alarak ulusal güvenlik tehdidi oluşturmasıyla siber saldırılarda bir artış olacağını öngördü.

Olumlu bir not olarak Baba, Alzheimer gibi tedavisi olmayan hastalıklar için yeni tedaviler ve 2024 yılına kadar kanser için potansiyel bir tedavi de dahil olmak üzere tıbbi atılımlar öngörüyor.

Son olarak, yapay zekayı daha da hızlandırabilecek kuantum bilişimde önemli bir atılım öngörüyor.

Editör: Duha Sena Oskay