Avustralya'daki Edith Cowan Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda, Alzheimer ile birçok bağırsak rahatsızlığı arasında genetik bağlantıyı olduğu tespit edildi.

Aileler dikkat: Çocuğunuz bunu yapıyorsa kanser riskini yüzde 32 artırabiliyor Aileler dikkat: Çocuğunuz bunu yapıyorsa kanser riskini yüzde 32 artırabiliyor

400 bin kişi üzerinde yapılan testler sonucunda, Alzheimer ile bağırsak bozuklukları arasında kolesterolün rol oynayabileceği gibi bağlantılar ortaya çıktı.

Araştırmayı gerçekleştiren Dr. Emmanuel Adewuyi, anormal kolesterol seviyelerinin hem Alzheimer hem de bağırsak bozuklukları için risk oluşturduğuna dikkat çekerek, yüksek kolesterolün merkezi sinir sistemine aktarılabileceğine ve beyinde anormal kolesterol metabolizmasına yol açabileceğine dair kanıtlar olduğunu belirtti. 

Yaptıkları çalışmanın Alzheimer ve bağırsak hastalıklarının birlikte görülmesinin ardındaki genetiğe yeni bir bakış açısı sağladığını söyleyen Adewuyi, bu durumun hastalığın erken teşhisine ve tedavi geliştirilmesine imkân sağlayabileceğini dile getirdi.