MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. 

Bahçeli, konuşmasında Erzincan İliç'te gerçekleşen maden faciasına ilişkin tekrar bilirkişi raporu hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. 

DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 119 şüpheli yakalandı

Bahçeli, "Yürütülen adli soruşturmanın sağlam ve sağlıklı sonuçlar verebilmesi için hazırlanan bilirkişi raporunun aceleye getirilmesi bir başka tartışma konusudur" dedi.

Maden faciasına ilişkin Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'a yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Bahçeli, "Maden felaketi ile Murat Kurum hedef tahtası haline getirilmiştir. İstanbul'da havlu atacaklarını fark eden zihniyetler Kurum'u yıpratmak için devreye girmişlerdir. Çöpler Madeni'nin yüklenici firmasına ÇED raporu veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı değildir. Sadece çevresel etkileri değerlendirip denetlemektedir. Bahsi geçen altın madeni geçmişte defalarca denetlenmiş, 21 Haziran 2022 tarihinde de siyanür sızıntısı nedeniyle madeni işleten firmaya para cezası verilmiştir. Murat Kurum görevini layıkıyla yapmıştır" dedi.

ERZİNCAN MADEN FACİASI

"9 maden işçimiz toprak altında kaldı. Toprak kaymasından hemen sonra kriz masası kuruldu. Devletimiz gecikmeksizin bütün imkanlarıyla seferber oldu. Bir haftadır çalışmalar fedakarlıkla yürütülmektedir.

Kayaçların içindeki altın cevherini siyanürleyip ayrıştıran, kalan siyanürlü atıkların su ile arındırıp tekrar kullanılmasını sağlayan alın terlerinin bereketiyle helal lokmasını arayan işçilerimizin hayata döndürülmesi yegane dilek ve beklentimizdir.

Bölgeye inkial eden heyetimiz arama kurtarma faaliyetlerini zaafa uğratmayanbir duyarlılıkla incelemelerini yapmışlar, tespitlerini kayda geçirmişlerdir.

MHP olarak sıcak gelişmeleri yakınen takip ediyoruz. Çarşamba günü TBMM'nin devreye girmesini yerinde bulduk ve destekledik. Kazanın her boyutuyla araştırılması arzumuzdur. 

Acılarımız üzerinden siyasi rant yapmak vicdansızlıktır. Kayan toprak inşallah kaldırılacaktır. Yaralarımız elbet sarılacaktır. Karşımızda çok ciddi bir sorun var. Bu ağır sorunun kalıcı bir şekilde çözümüyle birlikte ucu nereye dayanıyorsa dayansın sorumlululuğu somut delillerle belirlenen kurum ya da kişilerin hesap vermesi acil ve elzem bir ihtiyaçtır."

"ÇED RAPORU VEREN BAKANLIK DEĞİLDİR"

"Yürütülen adli soruşturmanın sağlam ve sağlıklı sonuçlar verebilmesi için hazırlanan bilirkişi raporunun aceleye getirilmesi bir başka tartışma konusudur. Bilirkişi raporunun yeniden ele alınması akla en uygun seçenektir.

Maden felaketi ile Murat Kurum hedef tahtası haline getirilmiştir. İstanbul'da havlu atacaklarını fark eden zihniyetler Kurum'u yıpratmak için devreye girmişlerdir. Çöpler Madeni'nin yüklenici firmasına ÇED raporu veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı değildir. Sadece çevresel etkileri değerlendirip denetlemektedir. Bahsi geçen altın madeni geçmişte defalarca denetlenmiş, 21 Haziran 2022 tarihinde de siyanür sızıntısı nedeniyle madeni işleten firmaya para cezası verilmiştir. Murat Kurum görevini layıkıyla yapmıştır. Altın madeni felaketinin sızıı yüreklerimizi titretiyorken İBB Başkanlığı'nın seçim sürecinin bir malzemesi haline getirilmesi baştan ayağa yanlıştır, maksatlıdır, utanmazlıktır."

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİSİ

"Sayın Erdoğan'ın Mısır ziyareti önemlidir, yararlıdır. Muhalefet karalamak için nasıl dil kullanırsa kullansın zamanlama itibariyle doğru ve yerindedir. Mısır ile köklü ve ortak geçmişimiz vardır. İki ülke arasındaki ticaretin 15 milyar dolara çıkarılması hedefi sevindiricidir. Muhalefetin koro halinde dün şunu demiştin çıkışı sefil bir anlayışın hezeyanıdır. Anlaşmazlıkların düğümünü çözen Türkiye zillete düşen muhalefet partilerini kıskandırmakta. Türkiye muazzam zekası ile daha çok işleri başaracak, Türkiye Yüzyılı'na inançla basacak."

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

"Yakın diyalog İsrail zulmüne karşı da güvenlik şemsiyesidir. Netanyahu'nun ısrarla Refah'a operasyon yapacak olması savaşı sınır dışına çekecek olması diye okunmalıdır. İsrail Refah'tan kesinlikle uzak durmalıdır. İsrail'in Refah'a girmesi halinde Mısır'ın barış antlaşmasını askıya alacak olmasını, İsrail'in daha ağır bedeller ödeyecek olmasını ilan etmektedir. Uluslararası toplum kınama ile yetinmemelidir. Kalıcı ateşkes sağlanmalı, insani dram bitmelidir. Başkenti doğu Kudüs olan, 67 sınırları temelinde Filistin kurulmadan orta doğuda barış hayalden ibaret kalacaktır."

CHP'YE ELEŞTİRİLER

"Türkiye artık eski Türkiye değildir. Ya muhalefet değişecek ya da millet bu muhalefetin defterini dürecektir. Beka mücadelesini hafife almaları ağır yaralı ve ytüreksiz siyasetin ifşasından başka bir şey değildir. CHP sadece kendi içinde kavgalı değil Türk milleti ile sorunludur. Yedek kulübesine çekilmesi milli bir görevdir. Demlenmiş CHP'nin doğrusu ile yanlışı birbirine karışmıştır. DEM artık CHP'nin kumanda odasına kadar nüfuz etmiştir. Kimin aday yapılıp yapılmayacağına kadar müdahil olmuştur. Adı konulmamış kokuşmuş ilişki CHP'nin iç yüzünü deşifre etmiştir. Özgür beyi iradesi ve şifreleri DEM'in eline geçmiştir. Türkiye'yi devirmeye çalışanlara Türk milleti müsaade etmeyecektir. Atatürk'ün anılarını hiçe sayanları, Türk'lüğü rafa kaldıranları, İstanbul'u Ermeni şehri ilan edenleri Türk milleti affetmeyecektir. Etnik ayrımcılığını kamçılamak milliyetsizlerin ağzıdır. CHP ekseninden kaymış, kayış koparmıştır. CHP sakat siyasetin pençesinde kıvranarak tükenişe ve inişe geçmiştir. Yerel yönetimleri zillet çukurundan çıkarmanın zamanı yaklaşmıştır. O zaman 31 Mart'tır. Vakit el ele vermenin, gönüllerde birleşme vaktidir.

Çürümüş bir kalem sahibi köşesinde "alt gelir grupları, bilin ki ülkeyi kurtarmıyor tersine yıkımına destek oluyorsunuz, evlatlarınıza cehennem gibi yaşam bırakıyorsunuz" yazmıştı. Bu kalem yobazlarına vatanı bırakmayacağız. Milleti aşağılayan, cahil diyen kalemşörlere boyun eğmeyeceğiz. Yılmayacağız, yıktırmayacağız. Zalimlere karşı aynı siperdeyiz, hainlere karşı aynı hizadayız. Biriz, diriyiz, hep birlikte Türkiye'yiz, Türk milletiyiz."

DANIŞTAY'IN GÖREVE İADE KARARINA TEPKİ

"AYM ile danıştay kararları devlet onuruna, milli birli ve varlığına zarar verdiği açıktır. Fiyat anarşistleri ile ilgili üç maymunun oynanması iki yüzlülüktür. Cari dengenin bozulması için el ovuşturan, fiyatları yukarı çekenlerin ve bunları arkasındaki fetö'cülerin hesabı sorulmadan sosyal ve ekonomik huzur nasıl temin edilecek. 15 Temmuz sonrasında hain örgütle ilişkisi belirlenen 4 bine yakın hakim savcı meslekten ihraç edildi. Türk hukuk sistemi zehirlenmişti. Danıştay'ın kararı tehlikelidir, sakıncalıdır. Bu dairenin göreve iade kararı verdiği kişiler arasında bylock listesinde adı geçenlerin olması nasıl izah edilecektir. Bu karar alınırken 5. daire üyeleri maklube mi yiyorlar haşhaşilerin vaazlerını mı dinliyorlardır. FETÖ'nün propogandasına çanak tutulması, tiyatro denilmesi alçaklığın dibidir. Pensilvanyalı hainin yusuf suresinden mesaj vermesi bir topralanmanın emaresidir. Buna kalkışırlarsa yapmaları gereken kefen biçtirmeleridir. Kuyuda yusuf değil yılan vardır, kafasını koparmak da şeref ve namus borcudur. Farklı kesimlere saklanmış, kripto damarı bulup lime lime doğramazsak günü geldiğinde acınacak hale gelmekten kurtulamayız. Şansını denemek isteyen varsa hodri meydan."