MHP Lideri Devlet Bahçeli, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan tarafından "Fatih Terim Fonu" adı altında birçok futbolcunun dolandırıldığı konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Türkgün'e konuşan Bahçeli, bankacı Seçil Erzan'a para kaptıranlar için, "Açgözlü, faiz düşkünü şahıslar" diyerek, kara para aklama iddialarıyla gündemden düşmeyen fenomenlere de tepki gösterdi.

Olaylara adı karışanlardan acımadan hesap sorulması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Saçına dolardan bukleler yapan, kaynağı meçhul, nereden kazanıldığı muamma olan servet düzeyindeki paralarla gösterişe dalan bir kişinin foyası ortaya çıktıktan sonra endişe verici olaylar çorap söküğü gibi kamuoyunun gündemine döküldü. Fenomen olarak isimlendirilen bazı sonradan görmelerin taşınır-taşınmaz tüm mal varlıklarına el konuldu. Bir de ponzi dolandırıcılığı ortaya çıktı. Utanç verici bir tablo!" ifadelerini kullandı.

Kaçak Rus okullarına kapatma kararı Kaçak Rus okullarına kapatma kararı

"Sahtekâr bir bankacı fon adı altında, açgözlü ve faiz düşkünü şahısları ağına düşürmüş. Hukuksuzluk diz boyu. Sülün Osman’a rahmet okutacak dolandırıcılar at koşturuyor. Hukuki süreç nereye giderse gitsin, kime kadar dayanıyorsa dayansın, yeter ki sorumlular hesap versin" şeklinde konuşan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu açgözlülüğün ıslahı şarttır. Milli ve manevi terbiyemize aykırı ahlak ve hukuk dışı iş ve işlemlerin, aynısıyla faillerinin kökü kazınmalıdır. Hukuka uymak yerine hukuku kendisine uydurmak isteyenlere müsaade edilemez. Milletimizi sarsan ve inciten bu azgın kaymak tabakanın daha çok kazanma iştahı ahlaki hüsrandır. Kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Yasa dışı fon oyunlarıyla huzurumuzu gölgelemeye, servet edinmeye, onun bunun sırtından geçinmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Süreci izliyoruz. Vurgunculardan ve buna çanak tutan soygunculardan hesap sorulmasını ümit ediyoruz."