Gündem

Bakan Tunç’tan ‘kamuda torpil’ iddialarına açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kameralara yansıyan kamuda torpil iddialarına cevap verdi.

Türk Medeni Kanunu Çalıştayı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yardımcısı Ramazan Can'ın görevde yükselme sınavı için torpil olduğu iddia edilen mesajlara tek tek yanıt verirken görüntülenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tunç, “Bakan yardımcımızla ilgili basına intikal eden hususları biz de gördük. Talepler her yerden gelir. Değerlendirmesini yapacak olan komisyondur. Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır. Tek meselemiz liyakattır. Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarımıza mesaj atabilir. Değerlendirecek olan komisyonlardır. Çeşitli sınavlardan geçerler sonrasında liyakata dikkat ederiz. Talepleri alırız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, görevde yükselme sınavı için torpil olduğu iddia edilen mesajlara tek tek yanıt verirken görüntülenmişti. Can'ın yapılacakları özel kalem müdürüne havale ettiği kameralara yansımıştı. 

Fox TV'nin haberine göre; Can’ın bir mesaja “Abi notumuzu aldık takip edeceğiz inşallah” diye yanıt verdiği de görüldü. Can'a mesaj atanlar arasında CHP'den Memleket Partisi'ne oradan da AK Parti'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'nin yer alması dikkat çekti. 

Haberin ardından sosyal medya hesabından ilgili videoyu paylaşan Çelebi, "İzmir’den Şehit babası R.O.’nun ricası üzerine Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’a “Mülakata giren kardeşimiz şehit yakını bilginiz olsun, takdirlerinize!” diyerek mülakatta bu konuda hassasiyet gösterilmesini istemem torpilmiş" açıklaması yaptı.