Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal devam ederken, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, yeni bir yasa tasarısı önerdi.

Ukrayna’nın 500 bin kadar yeni askeri orduya açıklamasının ardından seferberlik yasa tasarısında askerlik yaşının 27’den 25 düşürülmesi önerildi.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

Ukrayna parlamentosunun web sitesinde yer alan ve Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un imasının bulunduğu açıklamada, yasa tasarısında yer alan seferberlik yaşının düşürülmesi önerisinde, “25 yaşını doldurmuş olanlar” ifadesi de yer aldı.

YURT DIŞINDAKİ UKRAYNALILAR ASKERE ÇAĞIRILDI

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov daha önce yaptığı açıklamada, Ukrayna dışında yaşayan yaşları 25 ila 60 olan Ukraynalı erkeklere, silah altına alma çağrısı gönderileceğini söylemişti.

Herkese karşı adil olmak istediklerini belirten Umerov, "Biz bir davetiye göndereceğiz. Gelmek ve orduya hizmet etmek onların da hakkı" değerlendirmesinde bulunarak, silah altına alınma çağrısına uymayanların cezalandırılacağını, ancak bunun hangi şekilde yapılacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü aktarmıştı.