Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma Sınıfa dönüştürülen kafede 32 yıl sonra duygusal buluşma

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Rusya'dan İzmir'e yük taşıyan Kafkametler aslı kuru yük gemisi, 18 Kasım'da (2023) fırtınaya yakalandı. Gemi ile, irtibat kesildikten sonra arama- kurtarma çalışmaları başlatıldı.

KAYIP MÜRETTABATTAN ACI HABER

Gemi mürettebatından henüz kimliği açıklanmayan bir denizcinin dün cansız bedenine ulaşıldı. Denizcinin naaşı Ereğli sahilinde bulundu. Kaybolan diğer 11 mürettabatı arama çalışmaları ise sürüyor.

3 farklı şekilde devam eden arama kurtarma arızaları, kayıp geminin 2 parçaya ayrılmış battığı bugün bulundu. Mürettabatların yakınları halen gelecek umutlu haberleri bekliyor.

TELSİZCİ MUSTAFA NACAR'DAN HELLALİK MESAJI

Gemide telsizci olarak görev yapan ve kayıp olan mürettabattan Mustafa Nacar'ın kardeşi Ahmet Nacar, ağabeyinin en son babasına "Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz" yazılı mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Ahmet Nacar "Ağabeyim Mustafa sabah saat 10:09 sıralarında, babam Mehmet Nacar’ın telefonuna, ’Hakkınızı helal edin. Gemi karaya oturdu. Batıyoruz’ yazılı mesaj atmış. Ondan sonra iletişimimiz koptu. Defalarca kez telefonla aradık ama ulaşamadık. Şu an elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Hiç bir haber yok" diye konuştu.