ABD’li pop yıldızı Taylor Swift’in konserleri Arjantin'in turizm gelirlerini artırdı.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Konserlerine komşu ülkelerden de hayranların akın ettiği Taylor Swift’in 53 ABD konseri ülkenin GSYH’sine (Gayrisafi Yurt İçi Hasıla) en az 4,3 milyar dolar ekledi. 

ABD Merkez Bankası (Fed) Swift’in konserlerinin Philadelphia gibi şehirlerde turizm gelirlerini artırdığını da açıklarken, Meksika’da ise ünlü sanatçının konserlerinde dört gecede 61,5 milyon dolarlık bir ekonomik etki yarattığı aktarıldı.

ARJANTİN EKONOMİSİ ÜZERİNDE ETKİ YARATACAK

Arjantin ise Swift’in Kasım 2024’te sona erecek olan Eras Turnesi sırasında ziyaret ettiği 20 ülkeden biri. Taylor Swift’in Arjantin ziyaretinin ekonomi üzerinde olumlu bir etki yaratacağını düşünen ekonomistler, pop yıldızının ziyaretinin gerçek etkisinin serbest düşüşte olan bir ekonomide ölçülmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Uluslararası bir danışmanlık firmasından bir ekonomist yaptığı açıklamada, "Herhangi bir tahmin tamamen spekülasyon olur. Tüm belirsizliği ve kayıt dışılığı ile bu ekonomik bağlamda kesin bir açıklama yapmak imkansız" dedi.

Öte yandan kentte t-shirtler, hediyelik eşyalar ve taklit ürünlerden oluşan ciddi bir ekonomi de oluştu.