Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart'ta düzenlenen TÜGVA Gençlik Buluşması'nda yaptığı açıklamada, "Bu benim son seçimim. Bu benim için bir final" diyerek, bir daha seçime katılamayacağı sinyalini vermişti.

Ancak Erdoğan'ın tekrar seçime katılabileceği yönünde dikkat çeken bir açıklama AK Partili milletvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, Erdoğan'ın bir daha aday olabileceğini iddia etti.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi son seçimidir. Zira Anayasaya göre, “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir” diyerek şöyle devam etti:

MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız MHP lideri Bahçeli Sinan Ateş davası ile ilgili: MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız

"Ancak yine Anayasa’ya göre, Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir. (Anayasa,116/3) Anayasa’nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı Adayı olması anayasal hakkıdır."

Bozdağ ayrıca, "Yarınlar ne getirir,bilinmez. Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak,Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir.Yarın ola, hayr ola. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…" dedi.