Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Alanyaspor'a 3-1 mağlup olan Beşiktaş, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırmıştı.

Beşiktaş yönetiminin Çamlıbay'dan sonra yabancı hoca arayışında olduğu belirtilirken, başkan Hasan Arat'ın bizzat devrede olduğu ve özellikle istediği Türk hocanın İlhan Palut olduğu iddia edilmişti.

Beşiktaş'ın Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar, Hatayspor maçının ardından, "Biliyoruz vaktimiz de çok fazla değil. Kasımpaşa maçına yeni hocamızla çıkmak istiyoruz. Bütün önceliğimiz hocamızla ilgili. Hedefimiz yeni hocamızı tespit etmek, anlaşmak. Daha sonra da lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hoca arayışlarımız devam ediyor. Bu hafta içerisinde birkaç hocayla da görüşeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

GENESİO İLE ANLAŞILDI

Tüm bu gelişmelerin ardından siyah-beyazlılar Fransız teknik adam Bruno Genesio ile anlaşmaya vardı. 

Süper Kupa'nın sahibi Real Madrid Süper Kupa'nın sahibi Real Madrid

Bruno Genesio'nun, kendisi adına önemli olan bu kararı almadan önce sağlıklı bir şekilde düşünmek istediği ve ailesinin görüşüne başvurarak hareket etmeyi planladığı kaydedildi. 

Birkaç gün içinde dönüş yapması beklenen Fransız teknik adam, Beşiktaş'ın teklifini kabul ederse 1.5+1 yıllık mukaveleye imza atacak. Sezon başına 3.5 milyon Euro ücret alacak.