ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden’ın açıklaması sonrası İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İrlanda Başbakanı Simon Harris, Kremlin Sözcü Dmitry Peskov, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer:

"Başkan Biden'ın kararına saygı duyuyorum ve başkanlığının geri kalanında onunla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.

Başkan Biden'ın, olağanüstü kariyeri boyunca yaptığı gibi; kararını Amerikan halkının çıkarlarına en uygun şekilde vereceğini biliyorum."

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Almanya Başkanı Olaf Scholz:

"Joe Biden çok şey başardı, ülkesi için, Avrupa için ve dünya için…Onun sayesinde transatlantik işbirliği yakın, NATO güçlü ve ABD bizim için iyi ve güvenilir bir ortak oldu. Onun bir daha aday olmama kararı takdiri hak ediyor."

İrlanda Başbakanı Simon Harris:

"İrlanda halkı ve hükümeti adına Sayın Başkan'a gösterdiği küresel liderliği ve dostluğu için teşekkür etmek istiyorum.

Başkan Biden'ın 2020'deki zaferinden bu yana dünya değişti ve küresel bir salgından, savaşın Avrupa kıtasına dönüşüne ve Rusya'nın kasten hedef alıp öldürdüğü korkunç kapsamlı Ukrayna işgaline kadar olağanüstü zorluklarla yüzleşmek zorunda kaldık."

Kremlin Sözcü Dmitry Peskov:

"Seçimlere hâlâ dört ay var ve bu, birçok şeyin değişebileceği uzun bir zaman dilimi. Sabırlı olmamız ve olup bitenleri dikkatle izlememiz gerekiyor.

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store:

"Joe Biden'ın yeniden seçilmek istememesine saygı duyuyorum. Bu gerekçe saygıyı hak ediyor. Biden, onlarca yıldır Amerika'nın en önde gelen politikacılarından biri ve birçok önemli reform gerçekleştirmiş bir başkan."

Polonya Başbakanı Donald Tusk:

"Sayın Başkan Joe Biden, birçok kez Polonya'yı, Amerika'yı ve dünyayı daha güvenli, demokrasi ve özgürlüğü daha güçlü hale getiren zor kararlar aldınız. Son kararınızı açıklarken aynı ilkelere göre hareket ettiğinizi biliyorum."

Kaynak: HABER MERKEZİ