Şiddetli adet sancısı geçiren kadınlara kritik uyarı Şiddetli adet sancısı geçiren kadınlara kritik uyarı

 Birçok kişi öldükten sonra ruha ne olacağını merak eder. Bilim insanları arasında da tartışmalara konu olan bu soru, yapılan araştırmalar sonucunda cevaplandı. İşte ölümden sonra ruha ne olacağının cevabı…

Farklı İnançlar ve Kültürler

Ölümden sonra ruha ne olacağı farklı inançlar ve kültürler açısından farklı şekillerde açıklanmaya çalışılıyordu. Her ne kadar bilim insanları tarafından kesin bir çözüm sunulmasa da ruha ne olacağına dair çeşitli açıklamalar yapılmıştır.

Bilim Insanları Açıkladı Ölümden Sonra Ruha Ne Oluyor Siren Haber

Bilinç Devam Ediyor Mu?

Belirsizliği ile açıklaması oldukça güç olan bu soru hakkında bazı bilim insanları bilincin ölümden sonra da devam edebileceğini öne sürerken, diğerleri bunun sadece biyolojik bir süreç olduğunu ve bilincin bedenin ölümüyle sona erdiğini savunuyor.

Arizona Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stuart Hameroff ve İngiliz fizikçi Sör Roger Penrose, ölümden sonra bilincin kuantum seviyede saklandığını ve "Eğer bir insan ölürse, bu kuantum bilgi mikrotübüllerden serbest kalarak kâinata karışır" düşündüklerini belirtiyor.

Birleşik Krallık’tan bir başka bilim insanı olan Dr. Sam Parnia ise insan bilincinin ölümden sonra da var olmaya devam ettiğini savunuyor. Parnia, Morgan Freeman'ın sunuculuğunu yaptığı National Geographic'in "The Story of God" programında, insan bilincinin biz öldükten sonra da yaşamaya devam ettiğine inandığını açıkladı.

Sonuç

Büyük bir belirsizlik içeren bu soru, bilim açısından henüz kesin olarak çözülememiş olsa da bazı bilim insanlarının söyledikleri şaşkınlık yaratıyor. Ölümden sonra bilincin ve ruhun ne olacağı konusu, insanlığın merak ettiği ve araştırmaya devam ettiği bir alan olmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ