Gündem

Buket Aydın'dan Akşener çıkışı: Rezil edecek çok şey var

Gazeteci Buket Aydın, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkındaki iddialarına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkındaki iddialarına, gazeteci Buket Aydın da dahil oldu.

Ümit Dikbayır, katıldığı televizyon programında, partinin seçim süreci ve sonrasına dair çok çarpıcı iddialar ortaya atmıştı.

Haber Global yayınında bu konu tartışıldığı sırada Buket Aydın, "Ümit Dikbayır az bile söylemiş elinde Meral Akşener'i rezil edecek daha çok done var" dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'de ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, katıldığı televizyon programında, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemi hatırlatarak, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı'nın iş insanlarından para topladığını ancak bu paranın kendisine teslim edilmediğini iddia etmişti.

Aksakallı'nın parayı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar'a verdiğini söyleyen Dikbayır,  "Partinin tek kasası benim zannediyordum değilmişim" ifadesini kullanmıştı.

Partiden istifa etmeyeceğini de belirten Dikbayır, "Bu partinin kurucularındanım ben. Hele ki üzerimde böyle iftiralar böyle çirkefçe şeyler varken asla istifa etmem. Bu parti benim ve arkadaşlarımın. Niye istifa edeceğim? Emeğim var benim bu partide. Genel Başkan bu partiyi kongreye götürsün, güvenoyu alsın" demişti. 

Dikbayır, partinin seçim kampanyasını Meral Akşener'in oğlunun yönettiğini ileri sürerek, Akşener'e hakkını helal etmediğini söylemişti.

Dikbayır'ın açıklamalarından sonra Esma Bekar, iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek hukuki süreç başlatacağını duyurdu.