Bursa’da, internet arızasını gidermek için geldiği eve, birkaç gün sonra kurye kılığında gelen iki şüpheli ev sahibi darp edip evi soydu.

21 Aralık saat 14.00 sıralarında Kiremitçi Mahallesi Tamer Sokak Doğanbey TOKİ konutlarında meydana gelen olayda, Irak uyruklu Saeed Sami Noori Saeed’in (70) yaşadığı daireye, daha önce internet arızasını gidermek için gelen Suriye uyruklu Wajd Ahmad Nayef (22), birkaç gün sonra yanında kurye kıyafetli arkadaşı Yemin Hattap (24) ile yemek siparişi getirdiğini söyleyerek tekrar gitti. Yemek siparişi vermediğini söyleyen kadının evine zorla giren ili zanlı, ev sahibinin el ve ayaklarını bağladı. Evi ve Saeed Sami Noori Saeed’in kıyafetlerini arayan şüpheliler, ceketin cebinde bulunan 20 bin dolar, 15 bin TL, 2 cep telefonu ve banka kartlarını alarak ayrıldı. 

"BOĞMAYA ÇALIŞTILAR"

Olaydan 5 gün sonra, 26 Aralık'ta polis merkezine giderek şikayetçi olan Saeed, daha önce evine internet arızasını gidermek için gelen Wajd Ahmad Nayef’in yanında bir kişiyle evine kurye olarak geldiğini söyleyerek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yemek siparişi getirdiklerini söylediler. Siparişim olmadığını söyleyerek kapıyı kapatmak istediğimde, ismini Vecd olarak bildiğim şahıs, ayağını kapının kapanmasını önlemek için koydu. Zorla eve girdiler. Beni darbedip boğmaya çalıştılar. Ellerimi ve ayaklarımı bağladıktan sonra, evimi aradılar. Paralarımı, cep telefonlarımı ve banka kartlarımı alarak kaçtılar.”

Şüphelilerin 5 saat sonra evden ayrıldıklarını, kendisinin ise 22 Aralık saat 04.00’e kadar bağlı kaldığını belirten Saeed, kendi imkanları ile iplerden kurtulduktan sonra kendisini iyi hissetmediği için evden çıkıp polis merkezine gelemediğini, olaydan 5 gün sonra yeğeninin kendisini ziyarete gelmesiyle, hastaneye gittiğini ifade etti.

Şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera görüntülerinden kimlikleri tespit edilen şüpheliler, adreslerine düzenlenen baskınla yakalanarak gözaltına alındı.

Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu

Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada, 5 bin dolar, 700 TL, 1 cep telefonu ve 2 flaş bellek bulundu. Saeed’e ait diğer cep telefonu ile banka kartları ise şüphelilerin attıklarını söylediği yerde bulunamadı.

Wajd Ahmad Nayef ile Yemin Hattap, emniyetteki işlemlerinin ardından, "nitelikli yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA