Süper Lig'in 17. haftasında Alanyaspor'a 3-1 mağlup olan Beşiktaş, Rıza Çalımbay ile yollar ayrılma kararı aldı. Bu kararının ardından yeni hoca araşına geçen siyah-beyazlı takımın listesindeki isimler belli oldu.

Beşiktaş'ta Alanyaspor maçında tribünlerden "Sergen Yalçın" tezahüratları yükselmesine rağmen Beşiktaş, bu sefer yabancı teknik direktörleri gözüne kestirdi.

Siyah-beyazlı takımın listesinde yer alan 7 isim ise şunlar oldu:

1- FABİO CANNAVARO

Fabio Cannavaro, İtalyan eski futbolcudur. İtalya'nın en kaliteli defans oyuncularından biri olan Cannavaro futbol hayatına Napoli'de başladı. Daha sonra Parma'ya transfer olan Cannavaro, buradaki başarılı performansıyla büyük takımların dikkatini çekti.

2- SLAVEN BİLİC

Slaven Bilić, Hırvat teknik direktör ve stoper pozisyonunda forma giymiş eski millî futbolcu. Şu anda Suudi Profesyonel Ligi takımı El-Fetih'in teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

3- JORGE SAMPAOLİ

Jorge Sampaoli, Arjantinli teknik direktördür.Günümüzde Brezilya Seri A liginde yer alan Flamengo takımını çalıştırmaktadır.2015 yılında Şili millî futbol takımını yönetirken IFFHS Dünyada Yılın En İyi millî takım Teknik Direktörü olmuştur. 2017 yılında Arjantin millî futbol takımını çalıştırmaya başladı. 

4- RUUD VAN NİSTELROOY

Rutgerus Johannes Martinus "Ruud" van Nistelrooy Hollandalı eski futbolcu ve teknik direktör. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 56 golü vardır. Üç kez Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olmuştur.

Fenerbahçe'de Rizespor maçı öncesi tek eksik var Fenerbahçe'de Rizespor maçı öncesi tek eksik var

5- FRANK DE BOER

Franciscus de Boer Hollandalı teknik direktör ve eski millî futbolcudur. Futbol hayatına 1984 yılında Ajax'ın altyapısında başlamıştır. 1999 yılında Barcelona'ya transfer olmuştur. 2003-04 sezonunda Galatasaray forması giymiştir. 2006'da Katar'da aktif futbol hayatını sonlandırmıştır.

6- STANİSLAV CHERCHESOV

Stanislav Salamoviç Çerçesov, Oset kökenli Rus teknik direktör. Daha önce SSCB ve Rusya millî takımlarında kaleci olarak oynadı.

7- BRUNO GENESİO

Bruno Génésio, Fransız futbol menajeri ve orta saha oyuncusu olarak oynayan eski bir oyuncudur. En son Ligue 1 kulübü Rennes'in baş antrenörüydü.