Dilan ve Engin Polat'ın ardından kara para aklama soruşturması kapsamında gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı

"Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından İstanbul'da gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler ve beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil S. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliye’sine getirilmişti. Savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SORUŞTURMA DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Nihal Candan ve Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı soruşturma yeni detaylar da ortaya çıktı. 

Bahar Candan'ın sosyal medya hesabında yaptığı "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" başlıklı paylaşımının sorulması üzerine, "O paylaşımda 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım ve amacım espriydi" şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Nihal Candan ise, geçtiğimiz mayıs ayında Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda tutuklanan çete lideri Onur Apaydın'la ilişkileri hakkında, Apaydın'ın eski erkek arkadaşı olduğunu, kendisinden uzun süre önce ayrıldığını söyledi.

Çetenin mağdurlara güven vermek için kendilerini lüks restoranlarda yapılan görüşmelere götürdüğü konusunda da açıklama yapan Nihal Candan, o dönem Onur Apaydın’ın erkek arkadaşı olduğu için, onunla yemekli yerlere veya gece kulüplerine gittiğini ama bir dolandırıcılık organizasyonun içinde yer almadığını öne sürdü. Bahar Candan ise, kendilerinden başka birçok ünlü ismin de o restoranlara gittiğini söyledi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamaları kabul etmeyen Candan kardeşler, polis tarafından kendilerine sorulan isimleri de tanımadıklarını belirti.