Rus gazeteci Marina Ovsyannikova'nın dün aniden rahatsızlandığı ve acilen hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Paris savcılığı, Ovsyannikova'nın zehirlenmiş olabileceği ihtimaliyle soruşturma başlatıldığını ve polisin gazetecinin Paris'teki dairesini incelediğini bildirdi. 

Ovsyannikova'nın Rusya'dan kaçmasına yardım eden Fransa merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ise gazetecinin tedavisinin sürdüğünü ve RSF'den bir ekibin kendisine eşlik ettiğini aktardı. Öte yandan sivil toplum kuruluşu, zehirlenme iddialarına dair bilgi paylaşmadı.

Gazeteci, Rus devletine ait Pervıy Kanal'da geçen yıl martta yapılan haber yayınına "Savaşı durdurun" ve "Size yalan söylüyorlar" yazılı pankartla çıkarak gündem olmuştu. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna savaşını eleştirdiği gerekçesiyle gazeteci, gözaltına alınmış ve 30 bin Rus Rublesi (yaklaşık 8 bin 500 TL) para cezasına çarptırılmıştı.

EV HAPSİ CEZASI ALMIŞTI

Ovsyannikova daha sonra aynı yıl temmuzda Kremlin'in yakınında savaş karşıtı protesto yapınca da ev hapsi cezası almıştı. Gazeteci, bir süre sonra da kızıyla birlikte ev hapsinden kaçarak Fransa'ya gitmişti.

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

Rus gazeteci hakkında, silahlı kuvvetleri itibarsızlaştırma ve dezenformasyon yapma gerekçesiyle bu ay gıyaben 8,5 yıl hapis cezası da verilmişti.